Foodlab
In de kelder van ons bijgebouw bevindt zich ons Foodlab. Hier zoeken we de grenzen op, maar meestal gaan we er ver overheen. Buiten de lijntjes kleuren levert vaak hele mooie innovaties op. En dat is precies waar het foodlab voor bedoeld is. Voedselontwikkeling, inspiratie, nieuwe producten, onbekende smaken, of juist bekende smaken maar dan op een andere manier gemaakt, afval verwaarden en smaakloze producten smaakvol maken: het kan hier allemaal. Spelen met eten is toch het mooiste wat er is!


Het FoodLab heeft niet alleen een fysieke plek in ons pand, maar ook in ons gedachtengoed. Met gelijkgestemde chefs, technologen, kunstenaars, plukker, telers, filosofen, gezondheidscoaches en therapeuten komen we graag regelmatig bij elkaar om over eten te praten, te experimenteren en vooral om samen veel te leren. We zijn lid van het internationale Foodnetwerk La Fuga. Een groep inspirerende gastronauten met wie we op reis zijn naar een beter voedselsysteem.
Heb je ook duurzame ideeën die je zou willen uitproberen, of waarbij je werk- of tuinruimte, een coach, of een sparringpartner nodig hebt? Laat van je horen! Het SmaakPark is niet alleen onze speeltuin. Iedereen die de toekomst een beetje beter wil maken is welkom bij ons. Niet alleen in ons foodlab, maar ook in de eetzaal. Heb je iets lekkers? Dan testen we dat graag in onze eetzaal.



Onze huidige projecten
- Gezonde prebiotische frisdrank
- Vegan (schimmel)kaas
- Plantbased droge worst
- Fermentatie van voedselafval
- Vegan paté en leverworst (je leest het inderdaad helemaal goed)
- Optimale smaakontwikkeling in miso, tamari en shoyu
- Afvalwaterzuivering met groentefilters
- Plantaardig broodbeleg
- Houtgerijpte miso’s en hotsauces
- Rasspecifieke fruitstropen
- Gefermenteerde friet
- Super eenvoudig desembrood bakken
- Smaakspecifieke aquaponics- en hydroponics
- Natuurlijke vitamine vorming in plantaardige producten die normaal vooral uit dierlijke producten komen
- Voorkomen van schimmel en gist in fermentaties
- Ondergrondse kweekkassen
- Snelrijping van vlees
- Probiotische pickle’s
- Fruit- en groenteschillen als grondstoffen
- De ultieme fermentatiemachine
- Aspergilus Oryzae schimmel als de ultieme afvalvreter
Afgeronde onderzoeken
- Zuivel-miso – samen met de Wageningen UR en Arla (reeds gepubliceerd)
- Optimaal gefermenteerde charcuterie (kom proeven in onze eetzaal)
- Houtgerijpte zuurkool (kom snel wat halen nu het er nog is)