Menu

Over ons

Een bezoek aan het SmaakPark is een culinaire ontdekkingstocht waar alles draait om verantwoorde voeding. Een soort permanent Foodfestival voor iedereen die lekker, duurzaam en gezond wil eten.

We willen onze bezoekers inspireren en verrassen met lokale, goed bereide gerechten, maar we gaan verder dan dat. Bij alles wat wij maken denken we na over de impact op onze omgeving. Duurzaamheid bóven smaak. Als we een gerecht niet duurzaam kunnen maken, vind je het niet terug op jouw bord. Verwacht dus geen standaard menukaart, maar een duurzame culinaire ontdekkingstocht over de Veluwe, met eerlijke producten.

Het SmaakPark werkt volgens de 80/20 regel waarbij we minstens 80% lokale producten gebruiken, maximaal 20% vlees/vis serveren, minimaal 80% seizoensproducten gebruiken en met minstens 80% biologisch ingrediënten werken. Onder andere daarom mogen we ons ambassadeur van de Dutch Cuisine noemen en daar zijn we trots op.

We zijn doordeweeks, en op zaterdag vanaf 10.00 uur open voor een kop koffie, lunch, een gebakje, speciaal bier of wijntje met bijpassende borrelplank, en op zaterdag ook voor diner tot 22.00 uur. Op zondag zijn we gesloten. Het eten wordt geserveerd uit 8 verschillende open foodstands die elke vier maanden een ander thema krijgen. Kijk voor workshops, lezingen, cursussen, festivals, foodbattles en andere evenementen in onze agenda. Of neem contact op als je een besloten feest of workshop met je eigen collega’s/vrienden of familie wilt ervaren.

 

Het 7.000m2 grote park omvat 12 kooklocaties waarvan: 7 foodstands, 1 picklebar, 1 productiekeuken, een foodlab, een kookschool annex kooktheater, een bar met uitzicht op de stal en 2 vuurplaatsen in de tuin.

Onze SmaakMakers

Christian Weij
Oprichter & Creative director

FoodDesigner, Fermentatie koning, manisch creatief, landschapschef en auteur van Verrot Lekker en Verrot Gezond

Petra Busser
Oprichter & coach

Diabetisch consulent, voedingscoach, sociale begeleiding, gezondheid

Mirjam Veenman
Event manager

Mensen-mens, culi-lover, duurzaam voedselsysteem, natuurlijk tuinieren

Hanno Huiting
Facilitair manager

meubelmaker met een passie voor het vormgeven van het park en de sfeer. 

Bart Smit
Fermentatie technoloog en voedingswetenschapper

Biodiversiteit, zelfvoorzienend, smakelijke en gezonde kost

Emile Samson
Student WUR levensmiddelen technologie

Fermentatiespecialist, koji chef, pickle king