Menu

Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen

Als net gestart horeca bedrijf is het ondernemen ons niet gemakkelijk gemaakt. De overheid besloot meerdere malen alle niet-essentiele sectoren te sluiten. Dat hakte er bij ons, en vele andere ondernemers hard in. En al die schrijnende verhalen moeten verteld worden. Ik heb een rondje door Nederland gefietst om die verhalen op te halen. Van 11 ondernemers hebben we de interviews op video vastgelegd!
 

Steunpakket niet toereikend
Tijdens één van de laatste persconferenties werd er weer een steunpakket voor de gedupeerden bekend gemaakt, “we doen het samen” staat er immers op de achterwand van de persconferenties. Maar dat samen blijkt toch iets minder samen te zijn dan je wellicht denkt. Er zijn duizenden ondernemers, zzp-ers en kleine zelfstandigen die buiten dit vangnet vallen (de steun is ontoereikend, ontoegankelijk, of moet uiteindelijk worden terugbetaald) en hun, met veel zorg, energie, tijd, geld en passie, opgerichte bedrijf vanwege de overheid opgelegde sluiting failliet zien gaan, of zover in de problemen zien komen dat zelfs hun privé financiën op losse schroeven zijn komen te staan. Dat is onacceptabel! En daarvoor wil ik aandacht vragen.

Rondje Nederland: op naar het nieuwe kabinet
Ik ben van zondag 9 januari t/m woensdag 12 januari een rondje door Nederland wezen fietsen om die verhalen – op beeld en in geschreven woord – op te halen en ze uiteindelijk in Den Haag af te leveren. We belichten daarbij niet alleen de negatieve kant van het verhaal, er is ook ruimte voor positiviteit. Er worden ook kansen benut, we blijven tenslotte ondernemers.

Christian Weij

De SmaakPark bakfiets ging ook mee. Deze deed dienst als mobiele keuken waaraan ik met andere gedupeerde ondernemers ging koken en ondertussen ging praten over waar zij tegenaan lopen of wat ze juist bedacht hebben tijdens de crisis. Deze kook- en praatsessies zijn op video opgenomen en waren dagelijks via social media te volgen. De videobeelden heb ik uiteindelijk op 15 maart in Den Haag af mogen leveren in de hoop dat de tweede kamer de steunmaatregelen nog eens onder de loep neemt.

Ook nog een verhaal te vertellen?

  1. Mail mij dan via info@nieuwerondenieuwekansen.eu 
  2. Plaats je verhalen, vragen, ideeën of opmerkingen op de Facebook groep Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen en praat er over met anderen. 
  3. Liever anoniem? Teken de petitie Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen, een corona steunpakket voor álle ondernemers

Groet,
Christian Weij

Oprichter SmaakPark & auteur Verrot Lekker