Menu

Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen

Als net gestart horeca bedrijf wordt het ondernemen ons niet gemakkelijk gemaakt. De overheid besloot voor de derde keer om alle niet-essentiele sectoren te sluiten. Dat hakte er bij ons en vele andere ondernemers hard in. En al die schrijnende verhalen moeten verteld worden. En dat ga ik al fietsend door Nederland doen! 

Steunpakket niet toereikend
Tijdens de laatste persconferentie werd er weer een steunpakket voor de gedupeerden bekend gemaakt, “we doen het samen” staat er immers op de achterwand van de persconferenties. Maar dat samen blijkt toch iets minder samen te zijn dan je wellicht denkt. Er zijn duizenden ondernemers, zzp-ers en kleine zelfstandigen die buiten dit vangnet vallen (de steun is ontoereikend, ontoegankelijk, of moet uiteindelijk worden terugbetaald) en hun, met veel zorg, energie, tijd, geld en passie, opgerichte bedrijf vanwege de overheid opgelegde sluiting failliet zien gaan, of zover in de problemen zien komen dat zelfs hun privé financiën op losse schroeven zijn komen te staan. Dat is onacceptabel! En daarvoor wil ik aandacht vragen.

Rondje Nederland: op naar het nieuwe kabinet
Ik ga vanaf zondag 9 januari een rondje door Nederland fietsen om die verhalen – op beeld en in geschreven woord – op te halen en ze uiteindelijk in Den Haag bij het nieuwe kabinet af te leveren. We belichten daarbij niet alleen de negatieve kant van het verhaal, er is ook ruimte voor positiviteit. Er worden ook kansen benut, we blijven tenslotte ondernemers.

Ondernemers die hun verhaal kwijt willen, kunnen dit opschrijven, in een envelop stoppen en onderweg aan mij afgeven of naar het SmaakPark toesturen. 

Christian Weij

De SmaakPark bakfiets gaat ook mee. Deze zal dienst doen als mobiele keuken waaraan ik met andere gedupeerde ondernemers ga koken en ondertussen zal praten over waar zij tegenaan lopen of wat ze juist bedacht hebben tijdens de crisis. Deze kook- en praatsessies zullen worden opgenomen en dagelijks via social media te volgen zijn. De videobeelden zal ik uiteindelijk, samen met de brieven die jullie mij onderweg gaven, in Den Haag afleveren in de hoop dat het nieuwe kabinet de steunmaatregelen nog eens onder de loep neemt.

Ook een verhaal te vertellen?

  1. Mail mij dan via info@nieuwerondenieuwekansen.eu en wie weet staan we dan volgende week samen iets lekkers te koken aan mijn bakfiets. 
  2. Kom je envelop met je verhaal zelf brengen: we zullen de fietsroute, stopplaatsen en plaats waar we met de bakfiets gaan koken telkens een dag van te voren bekendmaken. Je kunt je brief met je eigen verhaal dan ook op die stopplaatsen aan me afgeven. 
  3. Plaats je verhalen, vragen, ideeën of opmerkingen op de Facebook groep Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen en praat er over met anderen. 
  4. Liever anoniem? Teken de petitie Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen, een corona steunpakket voor álle ondernemers

Groet,
Christian Weij

Oprichter SmaakPark & auteur Verrot Lekker