Menu

Calendar

okt
1
vr
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark
okt 1 @ 11:00 – 16:00
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark

Bij smaak hoort een fris drankje. En als het aan ons ligt dan is dat natuurlijk een gefermenteerde frisdrank. Wil jij eens verder kijken dan de standaard drankjes die je zoal koopt en drinkt? Ben je op zoek naar een gezonde frisdrank zonder in te leveren op smaak en wil je dat zelf brouwen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Meer info & tickets? 

okt
18
ma
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals Masterclass 2 Smaakmakers @ Het SmaakPark
okt 18 @ 10:00 – 16:30
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals Masterclass 2 Smaakmakers @ Het SmaakPark

Voor horeca en food professionals organiseren wij een opleiding bestaande uit drie fermentatie masterclasses. Daarbij gaan we in kleine groepen (maximaal 8 personen) aan de slag met het onderwerp fermenteren in een professionele omgeving. Door te fermenteren kan je hele bijzondere smaak en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Om te starten met fermenteren, en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, is de basis masterclass een solide uitgangspunt, daarna kan je verder de diepte in.

Masterclass 2 Smaakmakers

Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, mosterd en worcestershiresauce zijn meestal gefermenteerd. We gaan veel proeven maar natuurlijk gaan ook de handen uit de mouwen en gaan we zelf smaakmakers maken en de vele toepassingen ervan bespreken.

Meer info& tickets

okt
20
wo
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
okt 20 @ 19:00 – 22:00
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Datum: 20 oktober 2021

Fermenteren, een conserveringsmethode die al eeuwenoud is, en de laatste jaren – mede dankzij het boek Verrot lekker – weer volop in de belangstelling staat. Naast dat je door fermentatie eten langer houdbaar maakt, ondergaat het ook een complete transformatie van geur, smaak, substantie en soms ook van kleur. Bovendien is het heel gezond voor je darmen, en een boost voor je immuunsysteem.

Wil je meer leren over fermenteren? Dan is deze basis workshop echt wat voor jou. 

Fermentatiespecialisten Armand Smits en Christian Weij nemen je – aan de hand van de twee boeken Verrot lekker en Verrot gezond – mee door de geschiedenis van het fermenteren. Armand leert je de basistechniek en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook aan de slag.

Wat ga je deze avond doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Je gaat naar huis met:
– een pot zuurkool
– een pot pickles
– azijnstarter
– kwark (fromage blanc)
– crème fraîche
– frisdrankstarter

De kosten voor deze basis workshop fermenteren in Ede zijn € 80,- inclusief allerlei proefhapjes, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en een aantal starters.

De workshop begint om 19.00u en eindigt om circa 22:00u.

okt
30
za
Groente& fruit fermentatie workshop @ Het Smaakpark
okt 30 @ 12:00 – 15:30
Groente& fruit fermentatie workshop @ Het Smaakpark

Heb je een moestuin, ben je vegetariër, veganist, of gewoon verslingerd aan groente& fruit? En wil je gewoon lekkere kimchi, pickle’s, frisdrank en azijn leren maken? Dan is deze fermentatieworkshop voor groente- en fruitliefhebbers echt wat voor jou!

Meer info& tickets

 

okt
31
zo
Zuivel fermentatie workshop @ Het Smaakpark
okt 31 @ 12:00 – 15:30
Zuivel fermentatie workshop @ Het Smaakpark

Zuivel fermenteren is misschien wel het leukste om te doen. Het is magisch om te zien hoe dat witte goedje veranderd in kaas, boter, yoghurt, kefir, crème fraîche en al het andere lekkers wat je ervan kunt maken. Vooral als je het aandurft schimmels op je zuivel los te laten, zijn je mogelijkheden bijna onbeperkt.

Meer info& tickets

 

nov
8
ma
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals Masterclass 3 Desem en andere graan fermentaties @ Het SmaakPark
nov 8 @ 10:00 – 16:30
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals Masterclass 3 Desem en andere graan fermentaties @ Het SmaakPark

Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals

Voor horeca en food professionals organiseren wij een opleiding bestaande uit drie fermentatie masterclasses. Daarbij gaan we in kleine groepen (maximaal 8 personen) aan de slag met het onderwerp fermenteren in een professionele omgeving. Door te fermenteren kan je hele bijzondere smaak en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Om te starten met fermenteren, en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, is de basis masterclass een solide uitgangspunt, daarna kan je verder de diepte in.

Masterclass 3 Desem en andere graanfermentaties

Het fermenteren van granen doen we met melkzuurbacteriën en gisten. In het verleden ging het meestal om een combinatie van die twee. In deze masterclass doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij hoe je een goeie desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Meer info& tickets

nov
12
vr
Workshop Bij-smaakmakers, gefermenteerde condimenten @ Het SmaakPark
nov 12 @ 11:00 – 16:00
Workshop Bij-smaakmakers, gefermenteerde condimenten @ Het SmaakPark

Fermentatie is bij uitstek geschikt voor het vergroten van je smaakpalet. Door bacteriën en schimmels aan het werk te zetten creëer je ware smaakexplosies. Over de hele wereld vind je zogenaamde condimenten die je gebruikt bij het koken of direct op tafel. In deze workshop ga je daarmee aan slag!

Meer info & tickets?