Menu

Calendar

sep
25
za
Wandel & Lunch Ontdek de historie van de Mauritskazerne @ SmaakPark
sep 25 @ 11:00 – 13:15
Wandel & Lunch Ontdek de historie van de Mauritskazerne @ SmaakPark

De voormalig Prins Mauritskazerne, een stuk grond waar Edese geschiedenis is geschreven. Meer dan 100 jaar was Ede een groot garnizoen, waar veel gebeurd is en over te vertellen is, wandel je mee? Bij terugkomst op het SmaakPark staat er een heerlijke lunch voor je klaar

Meer info & tickets?

okt
1
vr
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark
okt 1 @ 11:00 – 16:00
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark

Bij smaak hoort een fris drankje. En als het aan ons ligt dan is dat natuurlijk een gefermenteerde frisdrank. Wil jij eens verder kijken dan de standaard drankjes die je zoal koopt en drinkt? Ben je op zoek naar een gezonde frisdrank zonder in te leveren op smaak en wil je dat zelf brouwen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Meer info & tickets? 

okt
10
zo
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
okt 10 @ 09:00 – 13:30
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.

Samen met Bosbaas verken je het gebied rondom het SmaakPark om te zien wat je daar aan eetbare planten, bloemen, kruiden kunt vinden. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan 🙂 Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan 🙂 Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Na de wandeling kom je terug op het SmaakPark, waar er een lekkere lunch op je wacht.

okt
18
ma
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals Masterclass 2 Smaakmakers @ Het SmaakPark
okt 18 @ 10:00 – 16:30
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals Masterclass 2 Smaakmakers @ Het SmaakPark

Voor horeca en food professionals organiseren wij een opleiding bestaande uit drie fermentatie masterclasses. Daarbij gaan we in kleine groepen (maximaal 8 personen) aan de slag met het onderwerp fermenteren in een professionele omgeving. Door te fermenteren kan je hele bijzondere smaak en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Om te starten met fermenteren, en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, is de basis masterclass een solide uitgangspunt, daarna kan je verder de diepte in.

Masterclass 2 Smaakmakers

Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, mosterd en worcestershiresauce zijn meestal gefermenteerd. We gaan veel proeven maar natuurlijk gaan ook de handen uit de mouwen en gaan we zelf smaakmakers maken en de vele toepassingen ervan bespreken.

Meer info& tickets

okt
23
za
Wandel & Lunch Ontdek de historie van de Mauritskazerne @ SmaakPark
okt 23 @ 11:00 – 13:15
Wandel & Lunch Ontdek de historie van de Mauritskazerne @ SmaakPark

De voormalig Prins Mauritskazerne, een stuk grond waar Edese geschiedenis is geschreven. Meer dan 100 jaar was Ede een groot garnizoen, waar veel gebeurd is en over te vertellen is, wandel je mee? Bij terugkomst op het SmaakPark staat er een heerlijke lunch voor je klaar

Meer info & tickets?

nov
8
ma
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals Masterclass 3 Desem en andere graan fermentaties @ Het SmaakPark
nov 8 @ 10:00 – 16:30
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals Masterclass 3 Desem en andere graan fermentaties @ Het SmaakPark

Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals

Voor horeca en food professionals organiseren wij een opleiding bestaande uit drie fermentatie masterclasses. Daarbij gaan we in kleine groepen (maximaal 8 personen) aan de slag met het onderwerp fermenteren in een professionele omgeving. Door te fermenteren kan je hele bijzondere smaak en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Om te starten met fermenteren, en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, is de basis masterclass een solide uitgangspunt, daarna kan je verder de diepte in.

Masterclass 3 Desem en andere graanfermentaties

Het fermenteren van granen doen we met melkzuurbacteriën en gisten. In het verleden ging het meestal om een combinatie van die twee. In deze masterclass doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij hoe je een goeie desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Meer info& tickets

nov
14
zo
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
nov 14 @ 09:00 – 13:30
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.

Samen met Bosbaas verken je het gebied rondom het SmaakPark om te zien wat je daar aan eetbare planten, bloemen, kruiden kunt vinden. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan 🙂 Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan 🙂 Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Na de wandeling kom je terug op het SmaakPark, waar er een lekkere lunch op je wacht.

dec
12
zo
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
dec 12 @ 09:00 – 13:30
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.

Samen met Bosbaas verken je het gebied rondom het SmaakPark om te zien wat je daar aan eetbare planten, bloemen, kruiden kunt vinden. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan 🙂 Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan 🙂 Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Na de wandeling kom je terug op het SmaakPark, waar er een lekkere lunch op je wacht.

jan
9
zo
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
jan 9 @ 09:00 – 13:30
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.

Samen met Bosbaas verken je het gebied rondom het SmaakPark om te zien wat je daar aan eetbare planten, bloemen, kruiden kunt vinden. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan 🙂 Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan 🙂 Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Na de wandeling kom je terug op het SmaakPark, waar er een lekkere lunch op je wacht.

feb
13
zo
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
feb 13 @ 09:00 – 13:30
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.

Samen met Bosbaas verken je het gebied rondom het SmaakPark om te zien wat je daar aan eetbare planten, bloemen, kruiden kunt vinden. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan 🙂 Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan 🙂 Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Na de wandeling kom je terug op het SmaakPark, waar er een lekkere lunch op je wacht.