Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne festivals.

apr
1
za
VOLGEBOEKT! Groente& fruit fermentatieworkshop @ Het Smaakpark
apr 1 @ 13:30 – 17:00
VOLGEBOEKT! Groente& fruit fermentatieworkshop @ Het Smaakpark

Heb je een moestuin, ben je vegetariër, veganist, of gewoon verslingerd aan groente& fruit? Of wil je gewoon lekkere kimchi, pickle’s, frisdrank en azijn leren maken? Dan is deze fermentatieworkshop voor groente- en fruitliefhebbers echt wat voor jou!

Meer info& tickets

 

apr
15
za
Kimchi workshop @ Het Smaakpark
apr 15 @ 13:00 – 18:00
Kimchi workshop @ Het Smaakpark

In deze fermentatieworkshop leer je wat kimchi precies is, waar het vandaan komt en welke culinaire toepassingen er mogelijk zijn. We gaan aan de slag met verschillende technieken en je leert wat er precies in dat potje kimchi gebeurt tijdens het fermentatieproces. Maar ook hoe je dit kunt beïnvloeden en wanneer het voedselveilig is. Na een middag fermenteren ga je naar huis met je eigen veelzijdige kimchi collectie.

Meer info& tickets

 

apr
24
ma
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #2 Smaakmakers @ Het SmaakPark
apr 24 @ 10:00 – 16:30
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #2 Smaakmakers @ Het SmaakPark

Voor horeca- en foodprofessionals organiseren wij een fermentatieopleiding bestaande uit drie masterclasses. Daarbij gaan we in kleine groepen (maximaal 8 personen) aan de slag met het onderwerp fermenteren in een professionele omgeving. Door te fermenteren kan je hele bijzondere smaak en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Om te starten met fermenteren, en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, is de basis masterclass een solide uitgangspunt, daarna kan je verder de diepte in.

Masterclass 2 Smaakmakers Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, mosterd en worcestershiresauce zijn meestal gefermenteerd. We gaan veel proeven maar natuurlijk gaan ook de handen uit de mouwen en gaan we zelf smaakmakers maken en de vele toepassingen ervan bespreken.

Meer info& tickets

mei
15
ma
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #3 Desem en andere graanfermentaties @ Het SmaakPark
mei 15 @ 10:00 – 16:30
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #3 Desem en andere graanfermentaties @ Het SmaakPark

Voor horeca- en foodprofessionals organiseren wij een opleiding bestaande uit drie fermentatie masterclasses. Daarbij gaan we in kleine groepen (maximaal 8 personen) aan de slag met het onderwerp fermenteren in een professionele omgeving. Door te fermenteren kan je hele bijzondere smaak en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Om te starten met fermenteren, en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, is de basis masterclass een solide uitgangspunt, daarna kan je verder de diepte in.

Masterclass 3 Desem en andere graanfermentaties

Meer info& tickets

mei
27
za
VOLGEBOEKT! Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
mei 27 @ 13:30 – 17:00
VOLGEBOEKT! Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goede voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf uitgebreid aan de slag.

Wat ga je deze middag doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, daarnaast maak je een ‘starter’ waarmee je thuis nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Klik hier voor meer info& tickets