Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

jan
22
za
Workshop koji, shoyu& miso @ Het SmaakPark
jan 22 @ 13:00 – 16:30
Workshop koji, shoyu& miso @ Het SmaakPark

Ben je toe aan ‘next level’ fermenteren? Kom dan naar deze workshop Koji!
Je leert o.a. koji, miso en sojasaus maakt.

Koji, of eigenlijk Koji-kin of Aspergillus Oryzae. Een schimmel, die enzymen maakt om suikers, vetten en eiwitten af te breken. Het wordt o.a. gebruikt bij het fermenteren van miso, sake, sojasaus en amazake.

Koji heeft een lange geschiedenis, en werd in de tweede eeuw vanuit China naar Japan gebracht. Vandaag de dag bestaan er meer dan 20.000 soorten koji kin sporen. Christian heeft er met de Wageningen University uitvoerig onderzoek naar gedaan.

Waarom alleen soja-bonen gebruiken, of rijst, als je ook oer-Nederlandse granen kan gebruiken, of bruine bonen. Door te variëren met de grondstof waarop je de koji laat ‘sporen’, kan je bijzondere smaken creëren. Wat te denken van miso gemaakt met koji van oud brood?

 

Meer info & tickets? 

jan
26
wo
Online workshop zuivel fermenteren @ Het Smaakpark
jan 26 @ 19:00 – 20:30
Online workshop zuivel fermenteren @ Het Smaakpark

Leer van uit je eigen keuken, alles over het fermenteren van zuivel van Christian Weij. Hij is initiatiefnemer van het Smaakpark, en schrijver van de twee succesvolle fermentatieboeken Verrot Lekker en Verrot gezond.

Christian vertelt vol passie waarom hij zuivel fermenteren net toveren vindt. Hij verteld hoe je gemakkelijk zelf roomkaas en crème fraîche kunt fermenteren.

Je leert:

-twee technieken om zuivel te fermenteren.
-wanneer je ferment voedselveilig is
-wanneer het klaar is
-hoe lang en waar je je ferment het beste kunt bewaren
-wat je nodig hebt om zuivel te fermenteren

Click hier voor meer info& tickets

feb
5
za
Groente& fruit fermentatie workshop @ Het Smaakpark
feb 5 @ 12:00 – 15:30
Groente& fruit fermentatie workshop @ Het Smaakpark

Heb je een moestuin, ben je vegetariër, veganist, of gewoon verslingerd aan groente& fruit? En wil je gewoon lekkere kimchi, pickle’s, frisdrank en azijn leren maken? Dan is deze fermentatieworkshop voor groente- en fruitliefhebbers echt wat voor jou!

Meer info& tickets

 

feb
6
zo
Zuivel fermentatie workshop @ Het Smaakpark
feb 6 @ 12:00 – 15:30
Zuivel fermentatie workshop @ Het Smaakpark

Zuivel fermenteren is misschien wel het leukste om te doen. Het is magisch om te zien hoe dat witte goedje veranderd in kaas, boter, yoghurt, kefir, crème fraîche en al het andere lekkers wat je ervan kunt maken. Vooral als je het aandurft schimmels op je zuivel los te laten, zijn je mogelijkheden bijna onbeperkt.

Meer info& tickets

 

feb
12
za
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark
feb 12 @ 10:00 – feb 13 @ 15:30
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark

Twee dagen lang met je handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood  en een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goeie desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarter maken, deeg kneden en per persoon vijf broden vormen om ter plekke af te bakken.

Info& tickets

feb
22
di
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
feb 22 @ 19:00 – 22:00
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook uitgebreid aan de slag.

Wat ga je deze avond doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Click hier voor meer info& tickets

feb
26
za
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark
feb 26 @ 13:00 – 17:00
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark

Bij smaak hoort een fris drankje. En als het aan ons ligt dan is dat natuurlijk een gefermenteerde frisdrank. Wil jij eens verder kijken dan de standaard drankjes die je zoal koopt en drinkt? Ben je op zoek naar een gezonde frisdrank zonder in te leveren op smaak en wil je dat zelf brouwen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Margot van FermFermentatie laat je kennis maken met een breed palet aan gefermenteerde frisdranken, die naast dat ze boordevol probiotica zitten, je smaakpapillen prikkelen. Leer hoe je gemakkelijk en met seizoensingrediënten thuis frisdrank kan brouwen. Wat fermentatie is, waarom dit zo gezond is en welke variaties er mogelijk zijn. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan tips & tools en er is alle ruimte voor jouw vragen.

In de workshop gaan we aan de slag met verschillende technieken, oa scobies, wilde vergisting, starters en schimmels en natuurlijk gaan we van alles proeven. Na deze workshop zul je niets dan lof oogsten met je eigen gemaakte brouwsels, wil iedereen opeens boppen na een borrel bij jou thuis, en zullen je kinderen die ongezonde Cola en Fanta met liefde laten staan.

Bruis je van nieuwsgierigheid? Schrijf je dan snel in.

  • Je gaat naar huis met oa verschillende drankjes, een scoby, een zelfgemaakte starter en een berg inspiratie om thuis verder mee te brouwen.

Meer info & tickets? 

mrt
5
za
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
mrt 5 @ 13:30 – 16:30
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook uitgebreid aan de slag.

Wat ga je deze middag doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Click hier voor meer info& tickets

apr
2
za
Workshop gefermenteerde smaakmakers @ Het SmaakPark
apr 2 @ 13:00 – 17:00
Workshop gefermenteerde smaakmakers @ Het SmaakPark

Fermentatie is bij uitstek geschikt voor het vergroten van je smaakpalet. Door bacteriën en schimmels aan het werk te zetten creëer je ware smaakexplosies. Over de hele wereld vind je zogenaamde condimenten die je gebruikt bij het koken of direct op tafel. In deze workshop ga je daarmee aan slag!

Meer info & tickets?

apr
9
za
Groente& fruit fermentatieworkshop @ Het Smaakpark
apr 9 @ 12:00 – 15:30
Groente& fruit fermentatieworkshop @ Het Smaakpark

Heb je een moestuin, ben je vegetariër, veganist, of gewoon verslingerd aan groente& fruit? Of wil je gewoon lekkere kimchi, pickle’s, frisdrank en azijn leren maken? Dan is deze fermentatieworkshop voor groente- en fruitliefhebbers echt wat voor jou!

Boek deze workshop gelijktijdig met de Zuivel fermentatieworkshop op 10 april en krijg €20 korting.

Meer info& tickets