Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

jan
22
za
Workshop koji, shoyu& miso @ Het SmaakPark
jan 22 @ 13:00 – 16:30
Workshop koji, shoyu& miso @ Het SmaakPark

Ben je toe aan ‘next level’ fermenteren? Kom dan naar deze workshop Koji!
Je leert o.a. koji, miso en sojasaus maakt.

Koji, of eigenlijk Koji-kin of Aspergillus Oryzae. Een schimmel, die enzymen maakt om suikers, vetten en eiwitten af te breken. Het wordt o.a. gebruikt bij het fermenteren van miso, sake, sojasaus en amazake.

Koji heeft een lange geschiedenis, en werd in de tweede eeuw vanuit China naar Japan gebracht. Vandaag de dag bestaan er meer dan 20.000 soorten koji kin sporen. Christian heeft er met de Wageningen University uitvoerig onderzoek naar gedaan.

Waarom alleen soja-bonen gebruiken, of rijst, als je ook oer-Nederlandse granen kan gebruiken, of bruine bonen. Door te variëren met de grondstof waarop je de koji laat ‘sporen’, kan je bijzondere smaken creëren. Wat te denken van miso gemaakt met koji van oud brood?

 

Meer info & tickets? 

feb
3
do
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark
feb 3 @ 10:00 – 16:00
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark

Op 3 en 4 februari leer je meer over het varken, van kop tot kont, en gaan we samen met slager Martin ter Stege een half varken uitbenen, en de anatomie van het dier leren kennen. De dag erna maken we van de vleesdelen charcuterie en worst.

meer info & tickets

feb
4
vr
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark
feb 4 @ 10:00 – 16:00
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark

Op 3 en 4 februari leer je meer over het varken, van kop tot kont, en gaan we samen met slager Martin ter Stege een half varken uitbenen, en de anatomie van het dier leren kennen. De dag erna maken we van de vleesdelen charcuterie en worst.

meer info & tickets

feb
5
za
Groente& fruit fermentatie workshop @ Het Smaakpark
feb 5 @ 12:00 – 15:30
Groente& fruit fermentatie workshop @ Het Smaakpark

Heb je een moestuin, ben je vegetariër, veganist, of gewoon verslingerd aan groente& fruit? En wil je gewoon lekkere kimchi, pickle’s, frisdrank en azijn leren maken? Dan is deze fermentatieworkshop voor groente- en fruitliefhebbers echt wat voor jou!

Meer info& tickets

 

feb
26
za
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark
feb 26 @ 13:00 – 17:00
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark

Bij smaak hoort een fris drankje. En als het aan ons ligt dan is dat natuurlijk een gefermenteerde frisdrank. Wil jij eens verder kijken dan de standaard drankjes die je zoal koopt en drinkt? Ben je op zoek naar een gezonde frisdrank zonder in te leveren op smaak en wil je dat zelf brouwen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Margot van FermFermentatie laat je kennis maken met een breed palet aan gefermenteerde frisdranken, die naast dat ze boordevol probiotica zitten, je smaakpapillen prikkelen. Leer hoe je gemakkelijk en met seizoensingrediënten thuis frisdrank kan brouwen. Wat fermentatie is, waarom dit zo gezond is en welke variaties er mogelijk zijn. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan tips & tools en er is alle ruimte voor jouw vragen.

In de workshop gaan we aan de slag met verschillende technieken, oa scobies, wilde vergisting, starters en schimmels en natuurlijk gaan we van alles proeven. Na deze workshop zul je niets dan lof oogsten met je eigen gemaakte brouwsels, wil iedereen opeens boppen na een borrel bij jou thuis, en zullen je kinderen die ongezonde Cola en Fanta met liefde laten staan.

Bruis je van nieuwsgierigheid? Schrijf je dan snel in.

  • Je gaat naar huis met oa verschillende drankjes, een scoby, een zelfgemaakte starter en een berg inspiratie om thuis verder mee te brouwen.

Meer info & tickets? 

apr
9
za
Groente& fruit fermentatieworkshop @ Het Smaakpark
apr 9 @ 12:00 – 15:30
Groente& fruit fermentatieworkshop @ Het Smaakpark

Heb je een moestuin, ben je vegetariër, veganist, of gewoon verslingerd aan groente& fruit? Of wil je gewoon lekkere kimchi, pickle’s, frisdrank en azijn leren maken? Dan is deze fermentatieworkshop voor groente- en fruitliefhebbers echt wat voor jou!

Boek deze workshop gelijktijdig met de Zuivel fermentatieworkshop op 10 april en krijg €20 korting.

Meer info& tickets