Agenda
Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne festivals.
- Categorieën
-
Tags
Armand Smits basis fermenteren basisfermentatie basisworkshop benefietdiner charcuterie Christian Weij coverband creme fraiche maken culinaire ode desem desembrood diner easter ede eetbare planten wandeling Emile Samson explosieve smaken feestdagen Fermentatie fermentatiefestival fermentatiemasterclass fermentatieopleiding fermentatieworkshop fermentationfestival fermenteren fermenteren kun je leren fermenteren voor foodprofessionals fermenterenkunjeleren FERMfermentatie festival foodprofessional foodprofessionals frisdranken gezonde hapjes gluren bij de buren goede voornemens groente en fruit historie kaas maken kerst kerstbrunch kerstdiner kerstfestival kerstlunch Kimchi kimchi maken koji kok koningsdag koningsnacht koptotkont lectures lezingen livemuziek masterclass mauritskazerne miso muziek nieuwjaarsborrel Oekraïne paasbrunch pasen relaxed rotzooi schimmel shoyu smaakbommetjes smaakmakers smaakpark sos kinderdorpen störrig störrig festival Sunday lounge tweede kerstdag varken Vega fest vegan fest veganistisch vegetarisch veluwe vrijmarkt wandel & lunch wandel&lunch wandeling weekend wildplukken workshop worst zondagmiddagconcert zuivel zuivel fermenteren zuurdesem

Plan(ee)taardig! zaterdag 4 maart vanaf 12:00 uur
Op zaterdag 4 maart willen we jou, als bezoeker van Plan(ee)taardig! inspireren en verrijken met kennis over een duurzamere voedselketen, waarbij meer groen voer sowieso beter is voor onze planeet. Hoe je meer groen kunt en wilt integreren in jouw levensstijl, is aan jouzelf natuurlijk. Wij gaan je laten zien dat dat lekker, leuk en goed mogelijk is.
Er zijn demo’s, lezing(en), film en natuurlijk de lekkerste plantaardige gerechten uit onze foodstands. Vanaf 16:00-20:00 uur een markt waar je de lekkerste, en innovatieve, producenten, makers en aanbieders met een plantbased assortiment treft.
De dag is bedoeld om te inspireren, verrijken en grenzen op te zoeken, zoals we dat graag op het SmaakPark doen, niet om met een vinger te wijzen 😉
15.00 uur – Tijdens deze lezing leert Emile jou hoe je ‘de oempf’ aan jouw groentegerechten geeft.
Umami … één van de vijf basissmaken naast zout, zuur, bitter, en zoet. Een smaak die je bij het nuttigen ervan een enorm gevoel van voldoening geeft, hartigheid.
We willen je laten zien dat je groentegerechten kunt maken die net zoveel voldoening geven als gerechten met vis en vlees. Romig, hartig, smeuïg, kazig, vlezig – dat soort eigenschappen kunnen plantaardige gerechten allemaal hebben, als je ze benadrukt of creëert door bijvoorbeeld fermentatie.
tot dan!