Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne festivals.

mrt
4
za
Plan(ee)taardig! @ Het Smaakpark
mrt 4 @ 12:00 – 23:30
Plan(ee)taardig! @ Het Smaakpark

Plan(ee)taardig! zaterdag 4 maart vanaf 12:00 uur

Op zaterdag 4 maart willen we jou, als bezoeker van Plan(ee)taardig! inspireren en verrijken met kennis over een duurzamere voedselketen, waarbij meer groen voer sowieso beter is voor onze planeet. Hoe je meer groen kunt en wilt integreren in jouw levensstijl, is aan jouzelf natuurlijk. Wij gaan je laten zien dat dat lekker, leuk en goed mogelijk is.

Er zijn demo’s, lezing(en), film en natuurlijk de lekkerste plantaardige gerechten uit onze foodstands. Vanaf 16:00-20:00 uur een markt waar je de lekkerste, en innovatieve, producenten, makers en aanbieders met een plantbased assortiment treft.

De dag is bedoeld om te inspireren, verrijken en grenzen op te zoeken, zoals we dat graag op het SmaakPark doen, niet om met een vinger te wijzen 😉

15.00 uur – Tijdens deze lezing leert Emile jou hoe je ‘de oempf’ aan jouw groentegerechten geeft. 

Umami … één van de vijf basissmaken naast zout, zuur, bitter, en zoet. Een smaak die je bij het nuttigen ervan een enorm gevoel van voldoening geeft, hartigheid. 

We willen je laten zien dat je groentegerechten kunt maken die net zoveel voldoening geven als gerechten met vis en vlees. Romig, hartig, smeuïg, kazig, vlezig – dat soort eigenschappen kunnen plantaardige gerechten allemaal hebben, als je ze benadrukt of creëert door bijvoorbeeld fermentatie. 

tot dan!