Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

jan
26
wo
Online workshop zuivel fermenteren @ Het Smaakpark
jan 26 @ 19:00 – 20:30
Online workshop zuivel fermenteren @ Het Smaakpark

Leer van uit je eigen keuken, alles over het fermenteren van zuivel van Christian Weij. Hij is initiatiefnemer van het Smaakpark, en schrijver van de twee succesvolle fermentatieboeken Verrot Lekker en Verrot gezond.

Christian vertelt vol passie waarom hij zuivel fermenteren net toveren vindt. Hij verteld hoe je gemakkelijk zelf roomkaas en crème fraîche kunt fermenteren.

Je leert:

-twee technieken om zuivel te fermenteren.
-wanneer je ferment voedselveilig is
-wanneer het klaar is
-hoe lang en waar je je ferment het beste kunt bewaren
-wat je nodig hebt om zuivel te fermenteren

Click hier voor meer info& tickets

feb
22
di
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
feb 22 @ 19:00 – 22:00
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook uitgebreid aan de slag.

Wat ga je deze avond doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Click hier voor meer info& tickets

mrt
5
za
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
mrt 5 @ 13:30 – 16:30
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook uitgebreid aan de slag.

Wat ga je deze middag doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Click hier voor meer info& tickets

mrt
10
do
Online fermentatie workshop Kimchi
mrt 10 @ 19:00 – 20:30
Online fermentatie workshop Kimchi

Leer van uit je eigen keuken, alles over het fermenteren van kimchi van Emile Samson. Emile werkt in het foodlab het Smaakpark, waar hij onder andere veganistische kaas van hollandse lupinebonen ontwikkeld. Daarnaast is hij de specialisatie van zijn studie Food Technology aan het afronden op het gebied van fermentatie& foodmicrobiology.

Je leert:
-twee technieken om kimchi te maken
-wanneer je kimchi voedselveilig is
-wanneer je kimchi het klaar is
-hoe lang en waar je je ferment het beste kunt bewaren
-wat je nodig hebt om kimchi te maken en hoe je kunt variëren

De workshop kost slechts €10. Je kunt alle vragen die naar boven borrelen meteen via de chat stellen.  Je kan direct mee doen of de workshop naderhand terugkijken.

Click hier voor meer info& tickets

apr
12
di
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
apr 12 @ 19:00 – 22:00
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook uitgebreid aan de slag.

Wat ga je deze avond doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Click hier voor meer info& tickets

mei
7
za
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
mei 7 @ 13:30 – 16:30
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Fermenteren, een conserveringsmethode die al eeuwenoud is, en de laatste jaren weer volop in de belangstelling staat. Naast dat je door fermentatie eten langer houdbaar maakt, ondergaat het ook een complete transformatie van geur, smaak, substantie en soms ook van kleur. Bovendien is het heel gezond voor je darmen, en een boost voor je immuunsysteem.

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook uitgebreid aan de slag.

Wat ga je deze middag doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Click hier voor meer info& tickets

jun
21
di
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
jun 21 @ 19:00 – 22:00
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook uitgebreid aan de slag.

Wat ga je deze avond doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Click hier voor meer info& tickets

jul
23
za
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
jul 23 @ 13:30 – 16:30
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook uitgebreid aan de slag.

Wat ga je deze middag doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Click hier voor meer info& tickets