Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

okt
20
wo
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
okt 20 @ 19:00 – 22:00
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Datum: 20 oktober 2021

Fermenteren, een conserveringsmethode die al eeuwenoud is, en de laatste jaren – mede dankzij het boek Verrot lekker – weer volop in de belangstelling staat. Naast dat je door fermentatie eten langer houdbaar maakt, ondergaat het ook een complete transformatie van geur, smaak, substantie en soms ook van kleur. Bovendien is het heel gezond voor je darmen, en een boost voor je immuunsysteem.

Wil je meer leren over fermenteren? Dan is deze basis workshop echt wat voor jou. 

Fermentatiespecialisten Armand Smits en Christian Weij nemen je – aan de hand van de twee boeken Verrot lekker en Verrot gezond – mee door de geschiedenis van het fermenteren. Armand leert je de basistechniek en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook aan de slag.

Wat ga je deze avond doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Je gaat naar huis met:
– een pot zuurkool
– een pot pickles
– azijnstarter
– kwark (fromage blanc)
– crème fraîche
– frisdrankstarter

De kosten voor deze basis workshop fermenteren in Ede zijn € 80,- inclusief allerlei proefhapjes, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en een aantal starters.

De workshop begint om 19.00u en eindigt om circa 22:00u.