Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

feb
5
za
Groente& fruit fermentatie workshop @ Het Smaakpark
feb 5 @ 12:00 – 15:30
Groente& fruit fermentatie workshop @ Het Smaakpark

Heb je een moestuin, ben je vegetariër, veganist, of gewoon verslingerd aan groente& fruit? En wil je gewoon lekkere kimchi, pickle’s, frisdrank en azijn leren maken? Dan is deze fermentatieworkshop voor groente- en fruitliefhebbers echt wat voor jou!

Meer info& tickets

 

feb
6
zo
Zuivel fermentatie workshop @ Het Smaakpark
feb 6 @ 12:00 – 15:30
Zuivel fermentatie workshop @ Het Smaakpark

Zuivel fermenteren is misschien wel het leukste om te doen. Het is magisch om te zien hoe dat witte goedje veranderd in kaas, boter, yoghurt, kefir, crème fraîche en al het andere lekkers wat je ervan kunt maken. Vooral als je het aandurft schimmels op je zuivel los te laten, zijn je mogelijkheden bijna onbeperkt.

Meer info& tickets

 

feb
12
za
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark
feb 12 @ 10:00 – feb 13 @ 15:30
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark

Twee dagen lang met je handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood  en een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis.

Het fermenteren van granen doen we met melkzuurbacteriën en gisten. In het verleden ging het meestal om een combinatie van die twee. Duizenden jaren werden brood en bier gegist door ze aan de open lucht bloot te stellen, waardoor de goede ‘beestjes’ in het product konden komen en hun heerlijke fermentatiewerk konden doen.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goeie desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarter maken, deeg kneden en per persoon vijf broden vormen om ter plekke af te bakken.

Info& tickets