Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

feb
12
za
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark
feb 12 @ 10:00 – feb 13 @ 15:30
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark

Twee dagen lang met je handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood  en een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goeie desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarter maken, deeg kneden en per persoon vijf broden vormen om ter plekke af te bakken.

Info& tickets

mrt
10
do
Online fermentatie workshop Kimchi
mrt 10 @ 19:00 – 20:30
Online fermentatie workshop Kimchi

Leer van uit je eigen keuken, alles over het fermenteren van kimchi van Emile Samson. Emile werkt in het foodlab het Smaakpark, waar hij onder andere veganistische kaas van hollandse lupinebonen ontwikkeld. Daarnaast is hij de specialisatie van zijn studie Food Technology aan het afronden op het gebied van fermentatie& foodmicrobiology.

Je leert:
-twee technieken om kimchi te maken
-wanneer je kimchi voedselveilig is
-wanneer je kimchi het klaar is
-hoe lang en waar je je ferment het beste kunt bewaren
-wat je nodig hebt om kimchi te maken en hoe je kunt variëren

De workshop kost slechts €10. Je kunt alle vragen die naar boven borrelen meteen via de chat stellen.  Je kan direct mee doen of de workshop naderhand terugkijken.

Click hier voor meer info& tickets

mei
9
ma
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #2 Smaakmakers @ Het SmaakPark
mei 9 @ 10:00 – 16:30
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #2 Smaakmakers @ Het SmaakPark

Voor horeca en food professionals organiseren wij een opleiding bestaande uit drie fermentatie masterclasses. Daarbij gaan we in kleine groepen (maximaal 8 personen) aan de slag met het onderwerp fermenteren in een professionele omgeving. Door te fermenteren kan je hele bijzondere smaak en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Om te starten met fermenteren, en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, is de basis masterclass een solide uitgangspunt, daarna kan je verder de diepte in.

Masterclass 2 Smaakmakers

Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, mosterd en worcestershiresauce zijn meestal gefermenteerd. We gaan veel proeven maar natuurlijk gaan ook de handen uit de mouwen en gaan we zelf smaakmakers maken en de vele toepassingen ervan bespreken.

Meer info& tickets

mei
26
do
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #3 Desem en andere graanfermentaties @ Het SmaakPark
mei 26 @ 10:00 – 16:30
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #3 Desem en andere graanfermentaties @ Het SmaakPark

Voor horeca en food professionals organiseren wij een opleiding bestaande uit drie fermentatie masterclasses. Daarbij gaan we in kleine groepen (maximaal 8 personen) aan de slag met het onderwerp fermenteren in een professionele omgeving. Door te fermenteren kan je hele bijzondere smaak en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Om te starten met fermenteren, en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, is de basis masterclass een solide uitgangspunt, daarna kan je verder de diepte in.

Masterclass 3 Desem en andere graanfermentaties

Meer info& tickets

jun
11
za
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark
jun 11 @ 10:00 – jun 12 @ 15:30
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark

Twee dagen lang met je handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood  en een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goeie desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarter maken, deeg kneden en per persoon vijf broden vormen om ter plekke af te bakken.

Info& tickets