Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

feb
21
ma
Dutch cuisine masterclass door Elzelinde van Doleweerd: Interactieve dinerervaringen @ Het Smaakpark
feb 21 @ 11:00 – 15:00

 

21 februari 2022 11.00-15.00 uur

Smaakpark Ede

€150,- incl

3e Dutch Cuisine masterclass door Elzelinde van Doleweerd: Interactieve dinerervaringen

Elzelinde van Doleweerd geeft de derde masterclass. Zij heeft een achtergrond in Industrial Design en Food Technology.Elzelinde is recent terug naar Nederland verhuist uit Kopenhagen waar ze gewerkt heeft aan vorm-veranderbaar eten binnen restaurant Alchemist. Momenteel doet ze onderzoek bij het Low Food Lab, bij restaurant Wils* in samenwerking met Joris Bijdendijk, naar umami smaken vanuit plantaardige reststromen. Ook werkt ze samen met Foodlab Manenwolfs aan het 3D printen van Tempeh.

In deze Dutch Cuisine masterclass leer je van Elzelinde van Doleweerd hoe je in je restaurant een unieke ervaring kan creëren voor je gasten. Tijdens deze masterclass gaan we focussen op interactieve diner ervaringen in het restaurant, en ga je op een creatieve manier terug de keuken in om voor de gasten een onvergetelijke ervaring te creëren. Daarnaast  bekijken we in deze masterclass hoe verschillende rollen in het restaurant kunnen bijdragen aan het vormen van de ervaringen; hoe gasten aan het werk worden gezet tijden het dineren en wat er mogelijk is om het verhaal van een gerecht, met de kennis, creativiteit en smaak over te brengen tot een bijzondere herinnering, inspiratie of motivatie.

Click hier voor meer info& tickets

mrt
8
di
Dutch Cuisine masterclass door Luc Kusters: Groenten in de hoofdrol @ Het Smaakpark
mrt 8 @ 11:00 – 15:00
Dutch Cuisine masterclass door Luc Kusters: Groenten in de hoofdrol @ Het Smaakpark

In deze Dutch Cuisine masterclass leer je van SVH Meesterkok Luc Kusters hoe je in kan gaan op het veranderende eetgedrag van je gasten waarin steeds meer gasten tegenwoordig kiezen voor gerechten die minder of zelfs geen dierlijke producten bevatten. Luc geeft je een nieuwe kijk op de verhoudingen op het bord. Je doet veel inspiratie op voor verrassende gerechten: met groenten als uitgangspunt of zelfs helemaal plantaardig.

Dutch Cuisine is een spraakmakende landelijke organisatie die de Nederlandse keuken- en eetcultuur nationaal en internationaal voor een breed publiek op de kaart zet. Een eetcultuur die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. Met smaak, gezond en verantwoord koken vanuit creativiteit en eigenzinnigheid, vrijdenken en pragmatisme en altijd van uit het principe: less is more. Deze waarden weerspiegelen waar Dutch Cuisine en deze masterclass serie voor staat.

Meer info& tickets

mei
9
ma
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #2 Smaakmakers @ Het SmaakPark
mei 9 @ 10:00 – 16:30
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #2 Smaakmakers @ Het SmaakPark

Voor horeca en food professionals organiseren wij een opleiding bestaande uit drie fermentatie masterclasses. Daarbij gaan we in kleine groepen (maximaal 8 personen) aan de slag met het onderwerp fermenteren in een professionele omgeving. Door te fermenteren kan je hele bijzondere smaak en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Om te starten met fermenteren, en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, is de basis masterclass een solide uitgangspunt, daarna kan je verder de diepte in.

Masterclass 2 Smaakmakers

Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, mosterd en worcestershiresauce zijn meestal gefermenteerd. We gaan veel proeven maar natuurlijk gaan ook de handen uit de mouwen en gaan we zelf smaakmakers maken en de vele toepassingen ervan bespreken.

Meer info& tickets

mei
26
do
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #3 Desem en andere graanfermentaties @ Het SmaakPark
mei 26 @ 10:00 – 16:30
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #3 Desem en andere graanfermentaties @ Het SmaakPark

Voor horeca en food professionals organiseren wij een opleiding bestaande uit drie fermentatie masterclasses. Daarbij gaan we in kleine groepen (maximaal 8 personen) aan de slag met het onderwerp fermenteren in een professionele omgeving. Door te fermenteren kan je hele bijzondere smaak en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Om te starten met fermenteren, en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, is de basis masterclass een solide uitgangspunt, daarna kan je verder de diepte in.

Masterclass 3 Desem en andere graanfermentaties

Meer info& tickets