Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

jan
22
za
Workshop koji, shoyu& miso @ Het SmaakPark
jan 22 @ 13:00 – 16:30
Workshop koji, shoyu& miso @ Het SmaakPark

Ben je toe aan ‘next level’ fermenteren? Kom dan naar deze workshop Koji!
Je leert o.a. koji, miso en sojasaus maakt.

Koji, of eigenlijk Koji-kin of Aspergillus Oryzae. Een schimmel, die enzymen maakt om suikers, vetten en eiwitten af te breken. Het wordt o.a. gebruikt bij het fermenteren van miso, sake, sojasaus en amazake.

Koji heeft een lange geschiedenis, en werd in de tweede eeuw vanuit China naar Japan gebracht. Vandaag de dag bestaan er meer dan 20.000 soorten koji kin sporen. Christian heeft er met de Wageningen University uitvoerig onderzoek naar gedaan.

Waarom alleen soja-bonen gebruiken, of rijst, als je ook oer-Nederlandse granen kan gebruiken, of bruine bonen. Door te variëren met de grondstof waarop je de koji laat ‘sporen’, kan je bijzondere smaken creëren. Wat te denken van miso gemaakt met koji van oud brood?

 

Meer info & tickets?