Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

okt
20
wo
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
okt 20 @ 19:00 – 22:00
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Datum: 20 oktober 2021

Fermenteren, een conserveringsmethode die al eeuwenoud is, en de laatste jaren – mede dankzij het boek Verrot lekker – weer volop in de belangstelling staat. Naast dat je door fermentatie eten langer houdbaar maakt, ondergaat het ook een complete transformatie van geur, smaak, substantie en soms ook van kleur. Bovendien is het heel gezond voor je darmen, en een boost voor je immuunsysteem.

Wil je meer leren over fermenteren? Dan is deze basis workshop echt wat voor jou. 

Fermentatiespecialisten Armand Smits en Christian Weij nemen je – aan de hand van de twee boeken Verrot lekker en Verrot gezond – mee door de geschiedenis van het fermenteren. Armand leert je de basistechniek en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook aan de slag.

Wat ga je deze avond doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Je gaat naar huis met:
– een pot zuurkool
– een pot pickles
– azijnstarter
– kwark (fromage blanc)
– crème fraîche
– frisdrankstarter

De kosten voor deze basis workshop fermenteren in Ede zijn € 80,- inclusief allerlei proefhapjes, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en een aantal starters.

De workshop begint om 19.00u en eindigt om circa 22:00u.

okt
30
za
Groente& fruit fermentatie workshop @ Het Smaakpark
okt 30 @ 12:00 – 15:30
Groente& fruit fermentatie workshop @ Het Smaakpark

Heb je een moestuin, ben je vegetariër, veganist, of gewoon verslingerd aan groente& fruit? En wil je gewoon lekkere kimchi, pickle’s, frisdrank en azijn leren maken? Dan is deze fermentatieworkshop voor groente- en fruitliefhebbers echt wat voor jou!

Meer info& tickets

 

okt
31
zo
Zuivel fermentatie workshop @ Het Smaakpark
okt 31 @ 12:00 – 15:30
Zuivel fermentatie workshop @ Het Smaakpark

Zuivel fermenteren is misschien wel het leukste om te doen. Het is magisch om te zien hoe dat witte goedje veranderd in kaas, boter, yoghurt, kefir, crème fraîche en al het andere lekkers wat je ervan kunt maken. Vooral als je het aandurft schimmels op je zuivel los te laten, zijn je mogelijkheden bijna onbeperkt.

Meer info& tickets

 

nov
13
za
Basis workshop fermenteren @ Het Smaakpark
nov 13 @ 13:30 – 16:30
Basis workshop fermenteren @ Het Smaakpark

Datum: 13 november 2021

Fermenteren, een conserveringsmethode die al eeuwenoud is, en de laatste jaren – mede dankzij het boek Verrot lekker – weer volop in de belangstelling staat. Naast dat je door fermentatie eten langer houdbaar maakt, ondergaat het ook een complete transformatie van geur, smaak, substantie en soms ook van kleur. Bovendien is het heel gezond voor je darmen, en een boost voor je immuunsysteem.

Wil je meer leren over fermenteren? Dan is deze basis workshop echt wat voor jou. 

Fermentatiespecialisten Armand Smits en Christian Weij nemen je – aan de hand van de twee boeken Verrot lekker en Verrot gezond – mee door de geschiedenis van het fermenteren. Armand leert je de basistechniek en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook aan de slag.

Wat ga je deze middag doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Je gaat naar huis met:
– een pot zuurkool
– een pot pickles
– azijnstarter
– kwark (fromage blanc)
– crème fraîche
– frisdrankstarter

De kosten voor deze basis workshop fermenteren in Ede zijn € 80,- inclusief allerlei proefhapjes, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en een aantal starters.

nov
27
za
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark
nov 27 @ 10:00 – nov 28 @ 15:30
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark

Twee dagen lang met je handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood  en een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis.

Het fermenteren van granen doen we met melkzuurbacteriën en gisten. In het verleden ging het meestal om een combinatie van die twee. Duizenden jaren werden brood en bier gegist door ze aan de open lucht bloot te stellen, waardoor de goede ‘beestjes’ in het product konden komen en hun heerlijke fermentatiewerk konden doen.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goeie desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarter maken, deeg kneden en per persoon vijf broden vormen om ter plekke af te bakken.

Je gaat naar huis met:
– een desemstarter
– 5 soorten eigen gemaakte broden
– desem werkboek met veel recepten,
– 1kg bio tarwebloem voor thuis,
– rijsmandje om thuis broden te bakken

De kosten voor deze tweedaagse workshop desembrood in de kookschool van het Smaakpark in Ede zijn €230 inclusief lunches, drankjes, de door jezelf gemaakte producten. Wil je ook gelijk een van de fermentatieboeken van Christian, Verrot lekker óf Verrot gezond, erbij? Dan kost de workshop €259,95

De workshop begint zowel maandag als dinsdag om 10:00u en eindigt om circa 15:30u.

 

Info& tickets