Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

okt
22
vr
Störrig Eetbare Planten Wandeling @ SmaakPark
okt 22 @ 16:30 – 18:00
Störrig Eetbare Planten Wandeling @ SmaakPark

Vanaf het SmaakPark vertrekt er voorafgaand aan het Störrig Festival Diner om 16.30 uur een bijzondere eetbare planten wandeling. Samen met Annemarie Wolferink verken je het gebied rondom het SmaakPark en leer je wat eetbaar is, en wat niet.

Meer informatie, tickets? 

Störrig Festival Diner @ SmaakPark
okt 22 @ 19:00 – 23:30
Störrig Festival Diner @ SmaakPark

Op 22, 23 en 24 oktober 2021 brengen wij opnieuw een culinaire ode aan de Wilde Veluwe met het grote Störrig 7 gangen diner (ook vega) in het SmaakPark in Ede voor maximaal 100 gasten. De gerechten worden ter plekke gemaakt door Nico Klaver van ’t Kalkoentje en onze eigen Mick Denneman en Christian Weij.

Meer info en tickets?

okt
23
za
Störrig Eetbare Planten Wandeling @ SmaakPark
okt 23 @ 16:30 – 18:00
Störrig Eetbare Planten Wandeling @ SmaakPark

Vanaf het SmaakPark vertrekt er voorafgaand aan het Störrig Festival Diner om 16.30 uur een bijzondere eetbare planten wandeling. Samen met Annemarie Wolferink verken je het gebied rondom het SmaakPark en leer je wat eetbaar is, en wat niet.

Meer informatie, tickets? 

Störrig Mentocht over de Veluwe @ SmaakPark
okt 23 @ 16:30 – 18:00
Störrig Mentocht over de Veluwe @ SmaakPark

Ga mee op avontuur, samen met Sanna van Veluwementocht en haar tweespan Freibergers vanaf het SmaakPark. In 1,5 uur laat zij jou kennis maken met de ongerepte wilde Veluwe in optima forma. In een prettig tempo trekt het verkleurende herfstlandschap aan je voorbij en in de tussentijd vertelt Sanna je zo nu en dan over de bijzonderheden tijdens de tocht.

Meer info en tickets? 

Störrig Festival Diner @ SmaakPark
okt 23 @ 19:00 – 23:30
Störrig Festival Diner @ SmaakPark

Op 22, 23 en 24 oktober 2021 brengen wij opnieuw een culinaire ode aan de Wilde Veluwe met het grote Störrig 7 gangen diner (ook vega) in het SmaakPark in Ede voor maximaal 100 gasten. De gerechten worden ter plekke gemaakt door Nico Klaver van ’t Kalkoentje en onze eigen Mick Denneman en Christian Weij.

Meer info en tickets?

okt
24
zo
Störrig Eetbare Planten Wandeling @ SmaakPark
okt 24 @ 16:30 – 18:00
Störrig Eetbare Planten Wandeling @ SmaakPark

Vanaf het SmaakPark vertrekt er voorafgaand aan het Störrig Festival Diner om 16.30 uur een bijzondere eetbare planten wandeling. Samen met Annemarie Wolferink verken je het gebied rondom het SmaakPark en leer je wat eetbaar is, en wat niet.

Meer informatie, tickets? 

Störrig Festival Diner @ SmaakPark
okt 24 @ 19:00 – 23:30
Störrig Festival Diner @ SmaakPark

Op 22, 23 en 24 oktober 2021 brengen wij opnieuw een culinaire ode aan de Wilde Veluwe met het grote Störrig 7 gangen diner (ook vega) in het SmaakPark in Ede voor maximaal 100 gasten. De gerechten worden ter plekke gemaakt door Nico Klaver van ’t Kalkoentje en onze eigen Mick Denneman en Christian Weij.

Meer info en tickets?

nov
14
zo
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
nov 14 @ 09:00 – 13:30
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.

Samen met Bosbaas verken je het gebied rondom het SmaakPark om te zien wat je daar aan eetbare planten, bloemen, kruiden kunt vinden. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan 🙂 Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan 🙂 Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Na de wandeling kom je terug op het SmaakPark, waar er een lekkere lunch op je wacht.

nov
27
za
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark
nov 27 @ 10:00 – nov 28 @ 15:30
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark

Twee dagen lang met je handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood  en een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis.

Het fermenteren van granen doen we met melkzuurbacteriën en gisten. In het verleden ging het meestal om een combinatie van die twee. Duizenden jaren werden brood en bier gegist door ze aan de open lucht bloot te stellen, waardoor de goede ‘beestjes’ in het product konden komen en hun heerlijke fermentatiewerk konden doen.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goeie desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarter maken, deeg kneden en per persoon vijf broden vormen om ter plekke af te bakken.

Je gaat naar huis met:
– een desemstarter
– 5 soorten eigen gemaakte broden
– desem werkboek met veel recepten,
– 1kg bio tarwebloem voor thuis,
– rijsmandje om thuis broden te bakken

De kosten voor deze tweedaagse workshop desembrood in de kookschool van het Smaakpark in Ede zijn €230 inclusief lunches, drankjes, de door jezelf gemaakte producten. Wil je ook gelijk een van de fermentatieboeken van Christian, Verrot lekker óf Verrot gezond, erbij? Dan kost de workshop €259,95

De workshop begint zowel maandag als dinsdag om 10:00u en eindigt om circa 15:30u.

 

Info& tickets

dec
12
zo
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
dec 12 @ 09:00 – 13:30
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.

Samen met Bosbaas verken je het gebied rondom het SmaakPark om te zien wat je daar aan eetbare planten, bloemen, kruiden kunt vinden. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan 🙂 Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan 🙂 Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Na de wandeling kom je terug op het SmaakPark, waar er een lekkere lunch op je wacht.