Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

jan
22
za
Workshop koji, shoyu& miso @ Het SmaakPark
jan 22 @ 13:00 – 16:30
Workshop koji, shoyu& miso @ Het SmaakPark

Ben je toe aan ‘next level’ fermenteren? Kom dan naar deze workshop Koji!
Je leert o.a. koji, miso en sojasaus maakt.

Koji, of eigenlijk Koji-kin of Aspergillus Oryzae. Een schimmel, die enzymen maakt om suikers, vetten en eiwitten af te breken. Het wordt o.a. gebruikt bij het fermenteren van miso, sake, sojasaus en amazake.

Koji heeft een lange geschiedenis, en werd in de tweede eeuw vanuit China naar Japan gebracht. Vandaag de dag bestaan er meer dan 20.000 soorten koji kin sporen. Christian heeft er met de Wageningen University uitvoerig onderzoek naar gedaan.

Waarom alleen soja-bonen gebruiken, of rijst, als je ook oer-Nederlandse granen kan gebruiken, of bruine bonen. Door te variëren met de grondstof waarop je de koji laat ‘sporen’, kan je bijzondere smaken creëren. Wat te denken van miso gemaakt met koji van oud brood?

 

Meer info & tickets? 

feb
3
do
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark
feb 3 @ 10:00 – 16:00
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark

Op 3 en 4 februari leer je meer over het varken, van kop tot kont, en gaan we samen met slager Martin ter Stege een half varken uitbenen, en de anatomie van het dier leren kennen. De dag erna maken we van de vleesdelen charcuterie en worst.

meer info & tickets

feb
4
vr
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark
feb 4 @ 10:00 – 16:00
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark

Op 3 en 4 februari leer je meer over het varken, van kop tot kont, en gaan we samen met slager Martin ter Stege een half varken uitbenen, en de anatomie van het dier leren kennen. De dag erna maken we van de vleesdelen charcuterie en worst.

meer info & tickets

feb
12
za
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark
feb 12 @ 10:00 – feb 13 @ 15:30
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark

Twee dagen lang met je handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood  en een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goeie desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarter maken, deeg kneden en per persoon vijf broden vormen om ter plekke af te bakken.

Info& tickets

feb
26
za
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark
feb 26 @ 13:00 – 17:00
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark

Bij smaak hoort een fris drankje. En als het aan ons ligt dan is dat natuurlijk een gefermenteerde frisdrank. Wil jij eens verder kijken dan de standaard drankjes die je zoal koopt en drinkt? Ben je op zoek naar een gezonde frisdrank zonder in te leveren op smaak en wil je dat zelf brouwen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Margot van FermFermentatie laat je kennis maken met een breed palet aan gefermenteerde frisdranken, die naast dat ze boordevol probiotica zitten, je smaakpapillen prikkelen. Leer hoe je gemakkelijk en met seizoensingrediënten thuis frisdrank kan brouwen. Wat fermentatie is, waarom dit zo gezond is en welke variaties er mogelijk zijn. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan tips & tools en er is alle ruimte voor jouw vragen.

In de workshop gaan we aan de slag met verschillende technieken, oa scobies, wilde vergisting, starters en schimmels en natuurlijk gaan we van alles proeven. Na deze workshop zul je niets dan lof oogsten met je eigen gemaakte brouwsels, wil iedereen opeens boppen na een borrel bij jou thuis, en zullen je kinderen die ongezonde Cola en Fanta met liefde laten staan.

Bruis je van nieuwsgierigheid? Schrijf je dan snel in.

  • Je gaat naar huis met oa verschillende drankjes, een scoby, een zelfgemaakte starter en een berg inspiratie om thuis verder mee te brouwen.

Meer info & tickets? 

mrt
13
zo
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
mrt 13 @ 09:00 – 13:30
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark

Op 13 maart 2022 gaan we weer van start

Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.

Samen met Bosbaas verken je een bosgebied in de buurt van het SmaakPark. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten, kruiden, bloemen en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Na de wandeling kom je terug op het SmaakPark, waar er een lekkere lunch op je wacht.

apr
10
zo
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
apr 10 @ 09:00 – 13:30
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark

Op 13 maart 2022 gaan we weer van start

Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.

Samen met Bosbaas verken je een bosgebied in de buurt van het SmaakPark. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten, kruiden, bloemen en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Na de wandeling kom je terug op het SmaakPark, waar er een lekkere lunch op je wacht.

mei
8
zo
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
mei 8 @ 09:00 – 13:30
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark

Op 13 maart 2022 gaan we weer van start

Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.

Samen met Bosbaas verken je een bosgebied in de buurt van het SmaakPark. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten, kruiden, bloemen en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Na de wandeling kom je terug op het SmaakPark, waar er een lekkere lunch op je wacht.

jun
11
za
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark
jun 11 @ 10:00 – jun 12 @ 15:30
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark

Twee dagen lang met je handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood  en een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goeie desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarter maken, deeg kneden en per persoon vijf broden vormen om ter plekke af te bakken.

Info& tickets

jun
12
zo
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
jun 12 @ 09:00 – 13:30
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark

Op 13 maart 2022 gaan we weer van start

Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.

Samen met Bosbaas verken je een bosgebied in de buurt van het SmaakPark. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten, kruiden, bloemen en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Na de wandeling kom je terug op het SmaakPark, waar er een lekkere lunch op je wacht.