Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

okt
23
za
Workshop fermenteren en desembrood @ Het SmaakPark
okt 23 @ 10:00 – 17:00
Workshop fermenteren en desembrood @ Het SmaakPark

Eindelijk weer een workshop fermenteren EN desembrood bakken

Wil jij graag basiskennis over fermenteren opdoen maar ook meteen leren hoe je een eigen zuurdesem maakt, onderhoudt en daar een smakelijk brood van bakt? Dan is deze twee-in-één workshop wat voor jou.

Meer info & tickets?

nov
12
vr
Workshop Bij-smaakmakers, gefermenteerde condimenten @ Het SmaakPark
nov 12 @ 11:00 – 16:00
Workshop Bij-smaakmakers, gefermenteerde condimenten @ Het SmaakPark

Fermentatie is bij uitstek geschikt voor het vergroten van je smaakpalet. Door bacteriën en schimmels aan het werk te zetten creëer je ware smaakexplosies. Over de hele wereld vind je zogenaamde condimenten die je gebruikt bij het koken of direct op tafel. In deze workshop ga je daarmee aan slag!

Meer info & tickets?

nov
27
za
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark
nov 27 @ 10:00 – nov 28 @ 15:30
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark

Twee dagen lang met je handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood  en een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis.

Het fermenteren van granen doen we met melkzuurbacteriën en gisten. In het verleden ging het meestal om een combinatie van die twee. Duizenden jaren werden brood en bier gegist door ze aan de open lucht bloot te stellen, waardoor de goede ‘beestjes’ in het product konden komen en hun heerlijke fermentatiewerk konden doen.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goeie desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarter maken, deeg kneden en per persoon vijf broden vormen om ter plekke af te bakken.

Je gaat naar huis met:
– een desemstarter
– 5 soorten eigen gemaakte broden
– desem werkboek met veel recepten,
– 1kg bio tarwebloem voor thuis,
– rijsmandje om thuis broden te bakken

De kosten voor deze tweedaagse workshop desembrood in de kookschool van het Smaakpark in Ede zijn €230 inclusief lunches, drankjes, de door jezelf gemaakte producten. Wil je ook gelijk een van de fermentatieboeken van Christian, Verrot lekker óf Verrot gezond, erbij? Dan kost de workshop €259,95

De workshop begint zowel maandag als dinsdag om 10:00u en eindigt om circa 15:30u.

 

Info& tickets

dec
14
di
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark
dec 14 @ 19:00 – 22:00
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark

Bij smaak hoort een fris drankje. En als het aan ons ligt dan is dat natuurlijk een gefermenteerde frisdrank. Wil jij eens verder kijken dan de standaard drankjes die je zoal koopt en drinkt? Ben je op zoek naar een gezonde frisdrank zonder in te leveren op smaak en wil je dat zelf brouwen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Margot van FermFermentatie laat je kennis maken met een breed palet aan gefermenteerde frisdranken, die naast dat ze boordevol probiotica zitten, je smaakpapillen prikkelen. Leer hoe je gemakkelijk en met seizoensingrediënten thuis frisdrank kan brouwen. Wat fermentatie is, waarom dit zo gezond is en welke variaties er mogelijk zijn. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan tips & tools en er is alle ruimte voor jouw vragen.

In de workshop gaan we aan de slag met verschillende technieken, oa scobies, wilde vergisting, starters en schimmels en natuurlijk gaan we van alles proeven. Na deze workshop zul je niets dan lof oogsten met je eigen gemaakte brouwsels, wil iedereen opeens boppen na een borrel bij jou thuis, en zullen je kinderen die ongezonde Cola en Fanta met liefde laten staan.

Bruis je van nieuwsgierigheid? Schrijf je dan snel in.

  • Je gaat naar huis met oa verschillende drankjes, een scoby, een zelfgemaakte starter en een berg inspiratie om thuis verder mee te brouwen.

Meer info & tickets?