Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

jan
22
za
Workshop koji, shoyu& miso @ Het SmaakPark
jan 22 @ 13:00 – 16:30
Workshop koji, shoyu& miso @ Het SmaakPark

Ben je toe aan ‘next level’ fermenteren? Kom dan naar deze workshop Koji!
Je leert o.a. koji, miso en sojasaus maakt.

Koji, of eigenlijk Koji-kin of Aspergillus Oryzae. Een schimmel, die enzymen maakt om suikers, vetten en eiwitten af te breken. Het wordt o.a. gebruikt bij het fermenteren van miso, sake, sojasaus en amazake.

Koji heeft een lange geschiedenis, en werd in de tweede eeuw vanuit China naar Japan gebracht. Vandaag de dag bestaan er meer dan 20.000 soorten koji kin sporen. Christian heeft er met de Wageningen University uitvoerig onderzoek naar gedaan.

Waarom alleen soja-bonen gebruiken, of rijst, als je ook oer-Nederlandse granen kan gebruiken, of bruine bonen. Door te variëren met de grondstof waarop je de koji laat ‘sporen’, kan je bijzondere smaken creëren. Wat te denken van miso gemaakt met koji van oud brood?

 

Meer info & tickets? 

jan
26
wo
Online workshop zuivel fermenteren @ Het Smaakpark
jan 26 @ 19:00 – 20:30
Online workshop zuivel fermenteren @ Het Smaakpark

Leer van uit je eigen keuken, alles over het fermenteren van zuivel van Christian Weij. Hij is initiatiefnemer van het Smaakpark, en schrijver van de twee succesvolle fermentatieboeken Verrot Lekker en Verrot gezond.

Christian vertelt vol passie waarom hij zuivel fermenteren net toveren vindt. Hij verteld hoe je gemakkelijk zelf roomkaas en crème fraîche kunt fermenteren.

Je leert:

-twee technieken om zuivel te fermenteren.
-wanneer je ferment voedselveilig is
-wanneer het klaar is
-hoe lang en waar je je ferment het beste kunt bewaren
-wat je nodig hebt om zuivel te fermenteren

Click hier voor meer info& tickets

feb
3
do
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark
feb 3 @ 10:00 – 16:00
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark

Op 3 en 4 februari leer je meer over het varken, van kop tot kont, en gaan we samen met slager Martin ter Stege een half varken uitbenen, en de anatomie van het dier leren kennen. De dag erna maken we van de vleesdelen charcuterie en worst.

meer info & tickets

feb
4
vr
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark
feb 4 @ 10:00 – 16:00
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark

Op 3 en 4 februari leer je meer over het varken, van kop tot kont, en gaan we samen met slager Martin ter Stege een half varken uitbenen, en de anatomie van het dier leren kennen. De dag erna maken we van de vleesdelen charcuterie en worst.

meer info & tickets

feb
9
wo
Online workshop Probiotische frisdranken @ Het Smaakpark
feb 9 @ 19:00 – 20:30
Online workshop Probiotische frisdranken @ Het Smaakpark

Leer van uit je eigen keuken alles over het fermenteren van frisdrank van Christian Weij. Christian is initiatiefnemer van het Smaakpark, en schrijver van de twee succesvolle fermentatieboeken Verrot Lekker en Verrot gezond.

Christian vertelt vol passie hoe je gemakkelijk zelf frisdrank kunt fermenteren. Hij neemt je kort mee in het verschil tussen probiotische en niet probiotische fermenten en legt uit waarom het zo gezond is voor je immuunsysteem.

Je leert:

  • twee technieken om frisdrank te fermenteren
  • wanneer je ferment voedselveilig is
  • wanneer het klaar is
  • hoe lang en waar je je ferment het beste kunt bewaren
  • wat je nodig hebt om frisdrank te fermenteren

Click hier voor meer info& tickets

feb
12
za
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark
feb 12 @ 10:00 – feb 13 @ 15:30
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark

Twee dagen lang met je handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood  en een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goeie desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarter maken, deeg kneden en per persoon vijf broden vormen om ter plekke af te bakken.

Info& tickets

feb
22
di
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
feb 22 @ 19:00 – 22:00
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook uitgebreid aan de slag.

Wat ga je deze avond doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Click hier voor meer info& tickets

feb
24
do
Online workshop groentefermentatie @ Het Smaakpark
feb 24 @ 19:00 – 20:30
Online workshop groentefermentatie @ Het Smaakpark

Leer van uit je eigen keuken, alles over groentefermentatie van Christian Weij. Christian verteld vol passie over de basistechnieken van groentefermentatie, neemt je kort mee in de geschiedenis van fermentatie en legt uit wat deze conserveringsmethode zo gezond maakt voor je immuunsysteem.

De workshop kost slechts €10. Je kunt alle vragen die naar boven borrelen direct via de chat stellen.  Je kunt direct mee doen of de workshop naderhand terugkijken. Daarnaast kun je het groentefermentatie pakket aan schaffen. Hierin zit alles wat je tijdens deze online workshop nodig hebt, én je steunt hiermee het Smaakpark wat helaas opnieuw haar deuren heeft moeten sluiten. Zo kun jij direct aan de slag en is het Smaakparkteam je zeer dankbaar.

Click hier voor meer info& tickets

feb
26
za
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark
feb 26 @ 13:00 – 17:00
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark

Bij smaak hoort een fris drankje. En als het aan ons ligt dan is dat natuurlijk een gefermenteerde frisdrank. Wil jij eens verder kijken dan de standaard drankjes die je zoal koopt en drinkt? Ben je op zoek naar een gezonde frisdrank zonder in te leveren op smaak en wil je dat zelf brouwen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Margot van FermFermentatie laat je kennis maken met een breed palet aan gefermenteerde frisdranken, die naast dat ze boordevol probiotica zitten, je smaakpapillen prikkelen. Leer hoe je gemakkelijk en met seizoensingrediënten thuis frisdrank kan brouwen. Wat fermentatie is, waarom dit zo gezond is en welke variaties er mogelijk zijn. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan tips & tools en er is alle ruimte voor jouw vragen.

In de workshop gaan we aan de slag met verschillende technieken, oa scobies, wilde vergisting, starters en schimmels en natuurlijk gaan we van alles proeven. Na deze workshop zul je niets dan lof oogsten met je eigen gemaakte brouwsels, wil iedereen opeens boppen na een borrel bij jou thuis, en zullen je kinderen die ongezonde Cola en Fanta met liefde laten staan.

Bruis je van nieuwsgierigheid? Schrijf je dan snel in.

  • Je gaat naar huis met oa verschillende drankjes, een scoby, een zelfgemaakte starter en een berg inspiratie om thuis verder mee te brouwen.

Meer info & tickets? 

mrt
5
za
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
mrt 5 @ 13:30 – 16:30
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook uitgebreid aan de slag.

Wat ga je deze middag doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Click hier voor meer info& tickets