Agenda
Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.
- Categorieën
-
Tags
Armand Smits basisfermentatie basisworkshop benefietdiner brunch charcuterie Christian Weij creme fraiche maken culinaire ode deliefste desem desembrood diner ede eetbare planten wandeling Emile Samson explosieve smaken feestdagen Fermentatie fermentatiefestival fermentatiemasterclass fermentatieopleiding fermentatieworkshop fermentationfestival fermenteren fermenteren kun je leren fermenteren voor foodprofessionals fermenterenkunjeleren FERMfermentatie festival foodprofessionals frisdranken groente en fruit historie kaas maken Kimchi kimchi maken koji koningsdag koptotkont lectures lezingen masterclass mauritskazerne miso moederdag mothersday muziek Oekraïne relaxed rotzooi schimmel shoyu smaakbommetjes smaakmakers smaakpark sos kinderdorpen störrig störrig festival sunday brunch Sunday lounge varken veganistisch vegetarisch veluwe vrijmarkt wandel & lunch wandel&lunch wandeling weekend wildplukken workshop worst zondag brunch zuivel zuivel fermenteren zuurdesem

Het beste van twee korte workshops gecombineerd in één hele dag. Wil jij graag basiskennis opdoen over fermenteren van groente, fruit en zuivel. Maar ook meteen leren hoe je een eigen zuurdesemstarter maakt, onderhoudt en daar vervolgens een smakelijk brood van bakt? Dan is deze twee-in-één workshop wat voor jou.
Klik hier voor meer info & tickets

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goede voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf uitgebreid aan de slag.
Wat ga je deze middag doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, daarnaast maak je een ‘starter’ waarmee je thuis nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Bij smaak hoort een fris drankje. En als het aan ons ligt dan is dat natuurlijk een gefermenteerde frisdrank. Wil jij eens verder kijken dan de standaard drankjes die je zoal koopt en drinkt? Ben je op zoek naar een gezonde frisdrank zonder in te leveren op smaak en wil je dat zelf brouwen? Dan is deze workshop iets voor jou.
Margot van FermFermentatie laat je kennis maken met een breed palet aan gefermenteerde frisdranken, die naast dat ze boordevol probiotica zitten, je smaakpapillen prikkelen. Leer hoe je gemakkelijk en met seizoensingrediënten thuis frisdrank kan brouwen. Wat fermentatie is, waarom dit zo gezond is en welke variaties er mogelijk zijn. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan tips & tools en er is alle ruimte voor jouw vragen.