Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

jul
9
za
Workshop koji, shoyu en miso 9/7 @ SmaakPark
jul 9 @ 13:00 – 17:00
Workshop koji, shoyu en miso 9/7 @ SmaakPark

Als het fermenteren van groenten voor jou gesneden kool is, dan ben je toe aan ‘next level’ fermenteren. Kom dan naar deze workshop Koji!

Wat gaan we doen? Je leert van Christian Weij alles over schimmels, koji, enzymen, umami, de geschiedenis, de toepassingsmogelijkheden de uitdagingen, de tools.

Meer info en tickets? 

jul
16
za
Workshop fermenteren en desembrood @ Het Smaakpark
jul 16 @ 10:00 – 17:00
Workshop fermenteren en desembrood @ Het Smaakpark

Het beste van twee korte workshops gecombineerd in één hele dag. Wil jij graag basiskennis opdoen over fermenteren van groente, fruit en zuivel. Maar ook meteen leren hoe je een eigen zuurdesemstarter maakt, onderhoudt en daar vervolgens een smakelijk brood van bakt? Dan is deze twee-in-één workshop wat voor jou.

Klik hier voor meer info & tickets

 

jul
23
za
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
jul 23 @ 13:30 – 16:30
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goede voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf uitgebreid aan de slag.

Wat ga je deze middag doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, daarnaast maak je een ‘starter’ waarmee je thuis nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Klik hier voor meer info& tickets

aug
27
za
Workshop gefermenteerde smaakmakers @ Het SmaakPark
aug 27 @ 13:00 – 18:00
Workshop gefermenteerde smaakmakers @ Het SmaakPark

Fermentatie is bij uitstek geschikt voor het vergroten van je smaakpalet. Door bacteriën en schimmels aan het werk te zetten creëer je ware smaakexplosies. Over de hele wereld vind je zogenaamde condimenten die je gebruikt bij het koken of direct op tafel. In deze workshop ga je daarmee aan slag!

Meer info & tickets?

okt
15
za
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark
okt 15 @ 13:00 – 18:00
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark

Bij smaak hoort een fris drankje. En als het aan ons ligt dan is dat natuurlijk een gefermenteerde frisdrank. Wil jij eens verder kijken dan de standaard drankjes die je zoal koopt en drinkt? Ben je op zoek naar een gezonde frisdrank zonder in te leveren op smaak en wil je dat zelf brouwen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Margot van FermFermentatie laat je kennis maken met een breed palet aan gefermenteerde frisdranken, die naast dat ze boordevol probiotica zitten, je smaakpapillen prikkelen. Leer hoe je gemakkelijk en met seizoensingrediënten thuis frisdrank kan brouwen. Wat fermentatie is, waarom dit zo gezond is en welke variaties er mogelijk zijn. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan tips & tools en er is alle ruimte voor jouw vragen.

Meer info & tickets 

nov
25
vr
Workshop gefermenteerde smaakmakers @ Het SmaakPark
nov 25 @ 13:00 – 18:00
Workshop gefermenteerde smaakmakers @ Het SmaakPark

Fermentatie is bij uitstek geschikt voor het vergroten van je smaakpalet. Door bacteriën en schimmels aan het werk te zetten creëer je ware smaakexplosies. Over de hele wereld vind je zogenaamde condimenten die je gebruikt bij het koken of direct op tafel. In deze workshop ga je daarmee aan slag!

Meer info & tickets?