Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

jan
26
wo
Online workshop zuivel fermenteren @ Het Smaakpark
jan 26 @ 19:00 – 20:30
Online workshop zuivel fermenteren @ Het Smaakpark

Leer van uit je eigen keuken, alles over het fermenteren van zuivel van Christian Weij. Hij is initiatiefnemer van het Smaakpark, en schrijver van de twee succesvolle fermentatieboeken Verrot Lekker en Verrot gezond.

Christian vertelt vol passie waarom hij zuivel fermenteren net toveren vindt. Hij verteld hoe je gemakkelijk zelf roomkaas en crème fraîche kunt fermenteren.

Je leert:

-twee technieken om zuivel te fermenteren.
-wanneer je ferment voedselveilig is
-wanneer het klaar is
-hoe lang en waar je je ferment het beste kunt bewaren
-wat je nodig hebt om zuivel te fermenteren

Click hier voor meer info& tickets

feb
9
wo
Online workshop Probiotische frisdranken @ Het Smaakpark
feb 9 @ 19:00 – 20:30
Online workshop Probiotische frisdranken @ Het Smaakpark

Leer van uit je eigen keuken alles over het fermenteren van frisdrank van Christian Weij. Christian is initiatiefnemer van het Smaakpark, en schrijver van de twee succesvolle fermentatieboeken Verrot Lekker en Verrot gezond.

Christian vertelt vol passie hoe je gemakkelijk zelf frisdrank kunt fermenteren. Hij neemt je kort mee in het verschil tussen probiotische en niet probiotische fermenten en legt uit waarom het zo gezond is voor je immuunsysteem.

Je leert:

  • twee technieken om frisdrank te fermenteren
  • wanneer je ferment voedselveilig is
  • wanneer het klaar is
  • hoe lang en waar je je ferment het beste kunt bewaren
  • wat je nodig hebt om frisdrank te fermenteren

Click hier voor meer info& tickets

feb
21
ma
Dutch cuisine masterclass door Elzelinde van Doleweerd: Interactieve dinerervaringen @ Het Smaakpark
feb 21 @ 11:00 – 15:00

 

21 februari 2022 11.00-15.00 uur

Smaakpark Ede

€150,- incl

3e Dutch Cuisine masterclass door Elzelinde van Doleweerd: Interactieve dinerervaringen

Elzelinde van Doleweerd geeft de derde masterclass. Zij heeft een achtergrond in Industrial Design en Food Technology.Elzelinde is recent terug naar Nederland verhuist uit Kopenhagen waar ze gewerkt heeft aan vorm-veranderbaar eten binnen restaurant Alchemist. Momenteel doet ze onderzoek bij het Low Food Lab, bij restaurant Wils* in samenwerking met Joris Bijdendijk, naar umami smaken vanuit plantaardige reststromen. Ook werkt ze samen met Foodlab Manenwolfs aan het 3D printen van Tempeh.

In deze Dutch Cuisine masterclass leer je van Elzelinde van Doleweerd hoe je in je restaurant een unieke ervaring kan creëren voor je gasten. Tijdens deze masterclass gaan we focussen op interactieve diner ervaringen in het restaurant, en ga je op een creatieve manier terug de keuken in om voor de gasten een onvergetelijke ervaring te creëren. Daarnaast  bekijken we in deze masterclass hoe verschillende rollen in het restaurant kunnen bijdragen aan het vormen van de ervaringen; hoe gasten aan het werk worden gezet tijden het dineren en wat er mogelijk is om het verhaal van een gerecht, met de kennis, creativiteit en smaak over te brengen tot een bijzondere herinnering, inspiratie of motivatie.

Click hier voor meer info& tickets

feb
24
do
Online workshop groentefermentatie @ Het Smaakpark
feb 24 @ 19:00 – 20:30
Online workshop groentefermentatie @ Het Smaakpark

Leer van uit je eigen keuken, alles over groentefermentatie van Christian Weij. Christian verteld vol passie over de basistechnieken van groentefermentatie, neemt je kort mee in de geschiedenis van fermentatie en legt uit wat deze conserveringsmethode zo gezond maakt voor je immuunsysteem.

De workshop kost slechts €10. Je kunt alle vragen die naar boven borrelen direct via de chat stellen.  Je kunt direct mee doen of de workshop naderhand terugkijken. Daarnaast kun je het groentefermentatie pakket aan schaffen. Hierin zit alles wat je tijdens deze online workshop nodig hebt, én je steunt hiermee het Smaakpark wat helaas opnieuw haar deuren heeft moeten sluiten. Zo kun jij direct aan de slag en is het Smaakparkteam je zeer dankbaar.

Click hier voor meer info& tickets

mrt
10
do
Online fermentatie workshop Kimchi
mrt 10 @ 19:00 – 20:30
Online fermentatie workshop Kimchi

Leer van uit je eigen keuken, alles over het fermenteren van kimchi van Emile Samson. Emile werkt in het foodlab het Smaakpark, waar hij onder andere veganistische kaas van hollandse lupinebonen ontwikkeld. Daarnaast is hij de specialisatie van zijn studie Food Technology aan het afronden op het gebied van fermentatie& foodmicrobiology.

Je leert:
-twee technieken om kimchi te maken
-wanneer je kimchi voedselveilig is
-wanneer je kimchi het klaar is
-hoe lang en waar je je ferment het beste kunt bewaren
-wat je nodig hebt om kimchi te maken en hoe je kunt variëren

De workshop kost slechts €10. Je kunt alle vragen die naar boven borrelen meteen via de chat stellen.  Je kan direct mee doen of de workshop naderhand terugkijken.

Click hier voor meer info& tickets

apr
10
zo
Zuivel fermentatie workshop @ Het Smaakpark
apr 10 @ 12:00 – 15:30
Zuivel fermentatie workshop @ Het Smaakpark

Zuivel fermenteren is misschien wel het leukste om te doen. Het is magisch om te zien hoe dat witte goedje veranderd in kaas, boter, yoghurt, kefir, crème fraîche en al het andere lekkers wat je ervan kunt maken. Vooral als je het aandurft schimmels op je zuivel los te laten, zijn je mogelijkheden bijna onbeperkt.

Wanneer je je gelijktijdig voor de workshop Groente& Fruit fermenteren inschrijft krijg je €20 korting.

Meer info& tickets

 

apr
25
ma
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #1 Basis van fermentatie @ Het SmaakPark
apr 25 @ 10:00 – 16:30
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #1 Basis van fermentatie @ Het SmaakPark

Voor horeca en food professionals organiseren wij een opleiding bestaande uit drie fermentatie masterclasses. Daarbij gaan we in kleine groepen (maximaal 8 personen) aan de slag met het onderwerp fermenteren in een professionele omgeving. Door te fermenteren kan je hele bijzondere smaak en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Om te starten met fermenteren, en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, is de basis masterclass een solide uitgangspunt, daarna kan je verder de diepte in.

Meer info& tickets

mei
9
ma
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #2 Smaakmakers @ Het SmaakPark
mei 9 @ 10:00 – 16:30
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #2 Smaakmakers @ Het SmaakPark

Voor horeca en food professionals organiseren wij een opleiding bestaande uit drie fermentatie masterclasses. Daarbij gaan we in kleine groepen (maximaal 8 personen) aan de slag met het onderwerp fermenteren in een professionele omgeving. Door te fermenteren kan je hele bijzondere smaak en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Om te starten met fermenteren, en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, is de basis masterclass een solide uitgangspunt, daarna kan je verder de diepte in.

Masterclass 2 Smaakmakers

Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, mosterd en worcestershiresauce zijn meestal gefermenteerd. We gaan veel proeven maar natuurlijk gaan ook de handen uit de mouwen en gaan we zelf smaakmakers maken en de vele toepassingen ervan bespreken.

Meer info& tickets

mei
26
do
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #3 Desem en andere graanfermentaties @ Het SmaakPark
mei 26 @ 10:00 – 16:30
Masterclasses fermenteren voor foodprofessionals #3 Desem en andere graanfermentaties @ Het SmaakPark

Voor horeca en food professionals organiseren wij een opleiding bestaande uit drie fermentatie masterclasses. Daarbij gaan we in kleine groepen (maximaal 8 personen) aan de slag met het onderwerp fermenteren in een professionele omgeving. Door te fermenteren kan je hele bijzondere smaak en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Om te starten met fermenteren, en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, is de basis masterclass een solide uitgangspunt, daarna kan je verder de diepte in.

Masterclass 3 Desem en andere graanfermentaties

Meer info& tickets