Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

jan
22
za
Wandel & Lunch Ontdek de historie van de Mauritskazerne @ SmaakPark
jan 22 @ 11:00 – 13:15
Wandel & Lunch Ontdek de historie van de Mauritskazerne @ SmaakPark

De voormalig Prins Mauritskazerne, een stuk grond waar Edese geschiedenis is geschreven. Meer dan 100 jaar was Ede een groot garnizoen, waar veel gebeurd is en over te vertellen is, wandel je mee? Bij terugkomst op het SmaakPark staat er een heerlijke lunch voor je klaar

Meer info & tickets?

Workshop koji, shoyu& miso @ Het SmaakPark
jan 22 @ 13:00 – 16:30
Workshop koji, shoyu& miso @ Het SmaakPark

Ben je toe aan ‘next level’ fermenteren? Kom dan naar deze workshop Koji!
Je leert o.a. koji, miso en sojasaus maakt.

Koji, of eigenlijk Koji-kin of Aspergillus Oryzae. Een schimmel, die enzymen maakt om suikers, vetten en eiwitten af te breken. Het wordt o.a. gebruikt bij het fermenteren van miso, sake, sojasaus en amazake.

Koji heeft een lange geschiedenis, en werd in de tweede eeuw vanuit China naar Japan gebracht. Vandaag de dag bestaan er meer dan 20.000 soorten koji kin sporen. Christian heeft er met de Wageningen University uitvoerig onderzoek naar gedaan.

Waarom alleen soja-bonen gebruiken, of rijst, als je ook oer-Nederlandse granen kan gebruiken, of bruine bonen. Door te variëren met de grondstof waarop je de koji laat ‘sporen’, kan je bijzondere smaken creëren. Wat te denken van miso gemaakt met koji van oud brood?

 

Meer info & tickets? 

jan
26
wo
Online workshop zuivel fermenteren @ Het Smaakpark
jan 26 @ 19:00 – 20:30
Online workshop zuivel fermenteren @ Het Smaakpark

Leer van uit je eigen keuken, alles over het fermenteren van zuivel van Christian Weij. Hij is initiatiefnemer van het Smaakpark, en schrijver van de twee succesvolle fermentatieboeken Verrot Lekker en Verrot gezond.

Christian vertelt vol passie waarom hij zuivel fermenteren net toveren vindt. Hij verteld hoe je gemakkelijk zelf roomkaas en crème fraîche kunt fermenteren.

Je leert:

-twee technieken om zuivel te fermenteren.
-wanneer je ferment voedselveilig is
-wanneer het klaar is
-hoe lang en waar je je ferment het beste kunt bewaren
-wat je nodig hebt om zuivel te fermenteren

Click hier voor meer info& tickets

jan
28
vr
SmaakPark OPEN @ SmaakPark
jan 28 @ 09:00 – 23:45
SmaakPark OPEN @ SmaakPark

Het SmaakPark zal officieel heropen op vrijdag 28 januari en dat doen we met een feestje. Je bent de hele dag, vanaf 09.00 uur welkom. Voor een kop koffie/thee met taart, een lekkere lunch, diner of een vrijdagmiddag borrel met SmaakPark bites?

feb
3
do
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark
feb 3 @ 10:00 – 16:00
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark

Op 3 en 4 februari leer je meer over het varken, van kop tot kont, en gaan we samen met slager Martin ter Stege een half varken uitbenen, en de anatomie van het dier leren kennen. De dag erna maken we van de vleesdelen charcuterie en worst.

meer info & tickets

feb
4
vr
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark
feb 4 @ 10:00 – 16:00
Workshops Varken: van kop tot kont @ SmaakPark

Op 3 en 4 februari leer je meer over het varken, van kop tot kont, en gaan we samen met slager Martin ter Stege een half varken uitbenen, en de anatomie van het dier leren kennen. De dag erna maken we van de vleesdelen charcuterie en worst.

meer info & tickets

feb
5
za
Groente& fruit fermentatie workshop @ Het Smaakpark
feb 5 @ 12:00 – 15:30
Groente& fruit fermentatie workshop @ Het Smaakpark

Heb je een moestuin, ben je vegetariër, veganist, of gewoon verslingerd aan groente& fruit? En wil je gewoon lekkere kimchi, pickle’s, frisdrank en azijn leren maken? Dan is deze fermentatieworkshop voor groente- en fruitliefhebbers echt wat voor jou!

Meer info& tickets

 

feb
6
zo
Zuivel fermentatie workshop @ Het Smaakpark
feb 6 @ 12:00 – 15:30
Zuivel fermentatie workshop @ Het Smaakpark

Zuivel fermenteren is misschien wel het leukste om te doen. Het is magisch om te zien hoe dat witte goedje veranderd in kaas, boter, yoghurt, kefir, crème fraîche en al het andere lekkers wat je ervan kunt maken. Vooral als je het aandurft schimmels op je zuivel los te laten, zijn je mogelijkheden bijna onbeperkt.

Meer info& tickets

 

feb
9
wo
Online workshop Probiotische frisdranken @ Het Smaakpark
feb 9 @ 19:00 – 20:30
Online workshop Probiotische frisdranken @ Het Smaakpark

Leer van uit je eigen keuken alles over het fermenteren van frisdrank van Christian Weij. Christian is initiatiefnemer van het Smaakpark, en schrijver van de twee succesvolle fermentatieboeken Verrot Lekker en Verrot gezond.

Christian vertelt vol passie hoe je gemakkelijk zelf frisdrank kunt fermenteren. Hij neemt je kort mee in het verschil tussen probiotische en niet probiotische fermenten en legt uit waarom het zo gezond is voor je immuunsysteem.

Je leert:

  • twee technieken om frisdrank te fermenteren
  • wanneer je ferment voedselveilig is
  • wanneer het klaar is
  • hoe lang en waar je je ferment het beste kunt bewaren
  • wat je nodig hebt om frisdrank te fermenteren

Click hier voor meer info& tickets

feb
12
za
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark
feb 12 @ 10:00 – feb 13 @ 15:30
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark

Twee dagen lang met je handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood  en een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goeie desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarter maken, deeg kneden en per persoon vijf broden vormen om ter plekke af te bakken.

Info& tickets