Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

aug
20
za
Basis workshop fermenteren @ Het Smaakpark
aug 20 @ 13:30 – 16:30
Basis workshop fermenteren @ Het Smaakpark

Fermenteren, een conserveringsmethode die al eeuwenoud is, en de laatste jaren weer volop in de belangstelling staat. Naast dat je door fermentatie eten langer houdbaar maakt, ondergaat het ook een complete transformatie van geur, smaak, substantie en soms ook van kleur. Bovendien is het heel gezond voor je darmen, en een boost voor je immuunsysteem.

Meer informatie & tickets

aug
27
za
Wandel & Lunch Ontdek de historie van de Mauritskazerne @ SmaakPark
aug 27 @ 11:00 – 13:15
Wandel & Lunch Ontdek de historie van de Mauritskazerne @ SmaakPark

De voormalig Prins Mauritskazerne, een stuk grond waar Edese geschiedenis is geschreven. Meer dan 100 jaar was Ede een groot garnizoen, waar veel gebeurd is en over te vertellen is, wandel je mee? Bij terugkomst op het SmaakPark staat er een heerlijke lunch voor je klaar

Meer info & tickets?

Workshop gefermenteerde smaakmakers @ Het SmaakPark
aug 27 @ 13:00 – 18:00
Workshop gefermenteerde smaakmakers @ Het SmaakPark

Fermentatie is bij uitstek geschikt voor het vergroten van je smaakpalet. Door bacteriën en schimmels aan het werk te zetten creëer je ware smaakexplosies. Over de hele wereld vind je zogenaamde condimenten die je gebruikt bij het koken of direct op tafel. In deze workshop ga je daarmee aan slag!

Meer info & tickets?

sep
3
za
SmaakPark GESLOTEN @ SmaakPark
sep 3 @ 16:00 – 23:45
SmaakPark GESLOTEN @ SmaakPark

Het SmaakPark is op 3 september tussen 16.00 en 00.00 uur vanwege een besloten bijeenkomst gesloten.

sep
4
zo
Sunday brunch @ SmaakPark
sep 4 @ 11:00 – 14:30
Sunday brunch @ SmaakPark

Iedere eerste zondag van de maand organiseren wij de Sunday Brunch. Ongedwongen genieten van lekkere brunch gerechtjes in steeds een wisselende samenstelling.

Voor € 26,50 pp (excl. drank) haal je verschillende Paasbrunch gerechtjes op bij de foodstands (kinderen tot 11 jaar gratis, vanaf 12 jaar € 17,50 per kind). Zoals je gewend bent bij het SmaakPark zijn dat gerechten waarbij we zoveel mogelijk kiezen voor lokaal, biologisch en duurzaam, maar bovenal lekker!

Inloop is tussen 11.00 en 12.30 uur genieten kan tot 14.30 uur.

Meer info & tickets?

sep
7
wo
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark
sep 7 @ 19:00 – 22:00
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goede voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook uitgebreid aan de slag.

Wat ga je deze avond doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, daarnaast maak je een ‘starter’ waarmee je thuis nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Klik hier voor meer info& tickets

sep
10
za
Workshop koji, shoyu en miso 10/9 @ SmaakPark
sep 10 @ 13:00 – 17:00
Workshop koji, shoyu en miso 10/9 @ SmaakPark

Als het fermenteren van groenten voor jou gesneden kool is, dan ben je toe aan ‘next level’ fermenteren. Kom dan naar deze workshop Koji!

Wat gaan we doen? Je leert van Christian Weij alles over schimmels, koji, enzymen, umami, de geschiedenis, de toepassingsmogelijkheden de uitdagingen, de tools.

Meer info en tickets? 

sep
11
zo
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
sep 11 @ 09:00 – 13:30
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark

Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.

Samen met Bosbaas verken je een bosgebied in de buurt van het SmaakPark. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten, kruiden, bloemen en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Na de wandeling kom je terug op het SmaakPark, waar er een lekkere lunch op je wacht.

sep
18
zo
Workshop fermenteren en desembrood @ Het Smaakpark
sep 18 @ 10:00 – 17:00
Workshop fermenteren en desembrood @ Het Smaakpark

Het beste van twee korte workshops gecombineerd in één hele dag. Wil jij graag basiskennis opdoen over fermenteren van groente, fruit en zuivel, maar ook meteen leren hoe je een eigen zuurdesem maakt, onderhoudt en daar een smakelijk brood van bakt? Dan is deze twee-in-één workshop wat voor jou.

Klik hier voor meer info & tickets

Wandel & Lunch, ontdek de Veluwe met een wildbeheerder @ SmaakPark
sep 18 @ 11:00 – 13:00
Wandel & Lunch, ontdek de Veluwe met een wildbeheerder @ SmaakPark

Een boswandeling maken we allemaal wel eens. Maar het wordt pas een belevenis als je weet waar je moet zijn. Dompel jezelf onder in de mooie natuur in sluit af met een heerlijke lunch. Je zult het zien, horen, voelen, ruiken. Echt, de Veluwe prikkelt je zintuigen… vergeet je de fotocamera en je verrekijker niet?

Meer info & tickets?