Agenda
Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne festivals.
- Categorieën
-
Tags
Armand Smits aspergediner asperges basis fermenteren basisfermentatie basisworkshop benefietdiner charcuterie Christian Weij coverband creme fraiche maken culinaire ode desem desembrood diner Dutch Cuisine easter ede eetbare planten wandeling Emile Samson explosieve smaken feestdagen Fermentatie fermentatiefestival fermentatiemasterclass fermentatieopleiding fermentatieworkshop fermentationfestival fermenteren fermenteren kun je leren fermenteren voor foodprofessionals fermenterenkunjeleren FERMfermentatie festival fietstour foodprofessional foodprofessionals frisdranken gezonde hapjes gluren bij de buren goede voornemens groente en fruit historie kaas maken kerst kerstbrunch kerstdiner kerstfestival kerstlunch Kimchi kimchi maken kleedjesmarkt koji kok koningsdag koningsnacht koptotkont lectures lezingen livemuziek masterclass mauritskazerne miso muziek nieuwjaarsborrel Oekraïne paasbrunch pasen relaxed rotzooi schimmel shoyu smaakbommetjes smaakmakers smaakpark sos kinderdorpen störrig störrig festival Sunday lounge tweede kerstdag van grond tot mond varken Vega fest vegan fest veganistisch vegetarisch veluwe vrijmarkt wandel & lunch wandel&lunch wandeling weekend wildplukken witte goud workshop worst zondagmiddagconcert zuivel zuivel fermenteren zuurdesem

Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.
Samen met Bosbaas verken je een bosgebied in de buurt van het SmaakPark. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten, kruiden, bloemen en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Met Pasen geniet je (op 9 en 10 april) op het SmaakPark met het hele gezin, met jouw liefste of met jouw vriendenclub van een feestelijke brunch.
Voor € 26,50 pp (excl. drank) haal je verschillende Paasbrunch gerechtjes op bij de foodstands (kinderen tot 11 jaar eten met de ouders mee, vanaf 12 tot 16 jaar € 17,50 per kind, vanaf 16 jaar reguliere prijs). Zoals je gewend bent bij het SmaakPark zijn dat gerechten waarbij we zoveel mogelijk kiezen voor lokaal, biologisch en duurzaam, maar bovenal lekker!
Inloop is tussen 11.00 en 12.30 uur genieten kan tot 14.30 uur.
Diner is ook mogelijk, met gerechten uit onze foodstands.

Met Pasen geniet je (op 9 en 10 april) op het SmaakPark met het hele gezin, met jouw liefste of met jouw vriendenclub van een feestelijke brunch.
Voor € 26,50 pp (excl. drank) haal je verschillende Paasbrunch gerechtjes op bij de foodstands (kinderen tot 11 jaar gratis, vanaf 12 jaar € 17,50 per kind). Zoals je gewend bent bij het SmaakPark zijn dat gerechten waarbij we zoveel mogelijk kiezen voor lokaal, biologisch en duurzaam, maar bovenal lekker!
Inloop is tussen 11.00 en 12.30 uur genieten kan tot 14.30 uur.

In deze fermentatieworkshop leer je wat kimchi precies is, waar het vandaan komt en welke culinaire toepassingen er mogelijk zijn. We gaan aan de slag met verschillende technieken en je leert wat er precies in dat potje kimchi gebeurt tijdens het fermentatieproces. Maar ook hoe je dit kunt beïnvloeden en wanneer het voedselveilig is. Na een middag fermenteren ga je naar huis met je eigen veelzijdige kimchi collectie.

Voor horeca- en foodprofessionals organiseren wij een fermentatieopleiding bestaande uit drie masterclasses. Daarbij gaan we in kleine groepen aan de slag met het onderwerp fermenteren in een professionele omgeving. Door te fermenteren kan je hele bijzondere smaken en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Om te starten met fermenteren, en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, is de basis masterclass een solide uitgangspunt, daarna kan je verder de diepte in.

Voor horeca- en foodprofessionals organiseren wij een fermentatieopleiding bestaande uit drie masterclasses. Daarbij gaan we in kleine groepen (maximaal 8 personen) aan de slag met het onderwerp fermenteren in een professionele omgeving. Door te fermenteren kan je hele bijzondere smaak en texturen creëren en aan gerechten toevoegen. Om te starten met fermenteren, en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, is de basis masterclass een solide uitgangspunt, daarna kan je verder de diepte in.
Masterclass 2 Smaakmakers Veel smaakmakers die we in de keuken gebruiken zijn gefermenteerd: chocola, vanille, thee, koffie en peper. Maar ook producten als tabasco, miso, vissaus, sojasaus, mosterd en worcestershiresauce zijn meestal gefermenteerd. We gaan veel proeven maar natuurlijk gaan ook de handen uit de mouwen en gaan we zelf smaakmakers maken en de vele toepassingen ervan bespreken.

Natuurlijk vieren we de verjaardag van onze koning op het SmaakPark! Met het lekkerste oranjegebak, koninklijke cocktails en gerechten met een kroontje. Maar ook met een kleine vrijmarkt. Dus kom langs, rol je kleedje uit, verkoop de spullen die je niet meer nodig hebt, en heb in de tussentijd een super gezellige, en smakelijke, dag. Voor jong en oud!
Van 10:00 tot 18:00 uur, kom op tijd voor de beste plekken! Vol = vol
Wil je op de vrijmarkt staan? geef je op via: mirjam@smaakpark.nl
Een paar regels:
- Meedoen is op eigen risico en verantwoording 🙂
- Kleedjes ajb alleen op de grasstrook langs het terras (niet óp het terras)
- Verkoop van voedsel en drank niet toegestaan (daar hebben wij genoeg van)
- Laat het terrein achter zoals je het aantrof, neem afval mee naar huis ajb