Agenda
Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne festivals.
- Categorieën
-
Tags
Armand Smits basis fermenteren basisfermentatie basisworkshop benefietdiner charcuterie Christian Weij coverband creme fraiche maken culinaire ode desem desembrood diner easter ede eetbare planten wandeling Emile Samson explosieve smaken feestdagen Fermentatie fermentatiefestival fermentatiemasterclass fermentatieopleiding fermentatieworkshop fermentationfestival fermenteren fermenteren kun je leren fermenteren voor foodprofessionals fermenterenkunjeleren FERMfermentatie festival foodprofessional foodprofessionals frisdranken gezonde hapjes gluren bij de buren goede voornemens groente en fruit historie kaas maken kerst kerstbrunch kerstdiner kerstfestival kerstlunch Kimchi kimchi maken koji kok koningsdag koningsnacht koptotkont lectures lezingen livemuziek masterclass mauritskazerne miso muziek nieuwjaarsborrel Oekraïne paasbrunch pasen relaxed rotzooi schimmel shoyu smaakbommetjes smaakmakers smaakpark sos kinderdorpen störrig störrig festival Sunday lounge tweede kerstdag varken Vega fest vegan fest veganistisch vegetarisch veluwe vrijmarkt wandel & lunch wandel&lunch wandeling weekend wildplukken workshop worst zondagmiddagconcert zuivel zuivel fermenteren zuurdesem
Op 5 februari gluur je bij ons naar coverband Sis & the Caveman om 12.00 / 13.30 / 15.00 uur
Deze enthousiaste band bestaat uit een groep ervaren muzikanten die covers speelt van de jaren 60, 70 tot nu. In Ede hebben ze hun eigen oefenruimte waar ze regelmatig wekelijks samenkomen om te spelen. Hun repertoire bestaat onder andere uit: Queen, Anouk, Bruno Mars, U2 en van Dik Hout.
Gratis entree, een vrijwillige bijdrage in de spaarpot wordt gewaardeerd.
Gluren bij de buren ‘Mauritskazerne’:
Op verschillende inspirerende locaties op de Mauritskazerne kan op 5 februari worden genoten van muzikaal spektakel in het kader van festival ‘Gluren bij de buren’. Je kan een heus festival-rondje voor jezelf samenstellen.
SmaakPark | Sis & The Caveman 12:00 / 13:30 / 15:00 uur
STALL | Letteke & Lenneke 13:30 / 15:00 / 16:30
Akoesticum
Bijzonder Beez 12:45 / 14:15 / 15:45 uur
Jalafusi Big Band 12:00 / 13:30 / 15:00 uur
Live Poets Society 13:30 / 15:00 / 16:30 uur
Over Gluren bij de buren:
Gluren bij de Buren is een amateurkunstenfestival dat in 2023 in 44 gemeenten verspreid over Nederland plaatsvindt. Tijdens de wintereditie worden lokale podiumkunstenaars in huiskamers geprogrammeerd en tijdens de zomereditie in tuinen. Alle optredens duren 30 minuten, vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 en zijn verdeeld over alle wijken van de gemeente. Een grote verscheidenheid aan disciplines is vertegenwoordigd. Bezoekers wandelen of fietsen van locatie naar locatie, zo maken zij kennis met buurtgenoten én lokaal talent. Er is geen entreebewijs nodig, maar een vrijwillige bijdrage is gewenst.
Het festival staat voor sociale impact, cultuurparticipatie en inclusiviteit. Gluren bij de Buren stimuleert blijvend sociaal contact en biedt een laagdrempelige manier aan bezoekers en deelnemers om buiten de sociale bubbel te treden. Daarnaast geeft Gluren bij de Buren lokale amateurpodiumkunstenaars de kans op te treden voor publiek, in de intieme en laagdrempelige setting van een huiskamer of tuin. Dit geeft ze de handvatten om actief te werken aan artistieke ontwikkeling, zonder wedstrijdelement of hoge kwaliteitseisen Het streven is om een programma neer te zetten dat een grote verscheidenheid aan mensen vertegenwoordigt en betrekt.

Het beste van twee korte workshops gecombineerd in één hele dag. Wil jij graag basiskennis opdoen over fermenteren van groente, fruit en zuivel. Maar ook meteen leren hoe je een eigen zuurdesemstarter maakt, onderhoudt en daar vervolgens een smakelijk brood van bakt? Dan is deze twee-in-één workshop wat voor jou.
Klik hier voor meer info & tickets

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goede voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf uitgebreid aan de slag.
Wat ga je deze avond doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, daarnaast maak je een ‘starter’ waarmee je thuis nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Plan(ee)taardig! zaterdag 4 maart vanaf 12:00 uur
Op zaterdag 4 maart willen we jou, als bezoeker van Plan(ee)taardig! inspireren en verrijken met kennis over een duurzamere voedselketen, waarbij meer groen voer sowieso beter is voor onze planeet. Hoe je meer groen kunt en wilt integreren in jouw levensstijl, is aan jouzelf natuurlijk. Wij gaan je laten zien dat dat lekker, leuk en goed mogelijk is.
Er zijn demo’s, lezing(en), film en natuurlijk de lekkerste plantaardige gerechten uit onze foodstands. Vanaf 16:00-20:00 uur een markt waar je de lekkerste, en innovatieve, producenten, makers en aanbieders met een plantbased assortiment treft.
De dag is bedoeld om te inspireren, verrijken en grenzen op te zoeken, zoals we dat graag op het SmaakPark doen, niet om met een vinger te wijzen 😉
15.00 uur – Tijdens deze lezing leert Emile jou hoe je ‘de oempf’ aan jouw groentegerechten geeft.
Umami … één van de vijf basissmaken naast zout, zuur, bitter, en zoet. Een smaak die je bij het nuttigen ervan een enorm gevoel van voldoening geeft, hartigheid.
We willen je laten zien dat je groentegerechten kunt maken die net zoveel voldoening geven als gerechten met vis en vlees. Romig, hartig, smeuïg, kazig, vlezig – dat soort eigenschappen kunnen plantaardige gerechten allemaal hebben, als je ze benadrukt of creëert door bijvoorbeeld fermentatie.
tot dan!

Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.
Samen met Bosbaas verken je een bosgebied in de buurt van het SmaakPark. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten, kruiden, bloemen en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.
Met Pasen geniet je (op 9 en 10 april) op het SmaakPark met het hele gezin, met jouw liefste of met jouw vriendenclub van een feestelijke brunch.
Voor € 26,50 pp (excl. drank) haal je verschillende Paasbrunch gerechtjes op bij de foodstands (kinderen tot 11 jaar gratis, vanaf 12 jaar € 17,50 per kind). Zoals je gewend bent bij het SmaakPark zijn dat gerechten waarbij we zoveel mogelijk kiezen voor lokaal, biologisch en duurzaam, maar bovenal lekker!
Inloop is tussen 11.00 en 12.30 uur genieten kan tot 14.30 uur.