Agenda
Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne festivals.
- Categorieën
-
Tags
Armand Smits aspergediner asperges bakken basis fermenteren basisfermentatie basisworkshop benefietdiner brandnetel charcuterie Christian Weij coverband creme fraiche maken culinaire ode desem desembrood diner Dutch Cuisine duurzaam easter ede eetbare planten wandeling Emile Samson explosieve smaken feestdagen Fermentatie fermentatiefestival fermentatiemasterclass fermentatieopleiding fermentatieworkshop fermentationfestival fermenteren fermenteren kun je leren fermenteren voor foodprofessionals fermenterenkunjeleren FERMfermentatie festival fietstour foodprofessional foodprofessionals frisdranken gezond gezonde hapjes gluren bij de buren goede voornemens groen groente en fruit historie kaas maken kerst kerstbrunch kerstdiner kerstfestival kerstlunch kids Kimchi kimchi maken kinderworkshop kleedjesmarkt koekjes bakken koji kok koken koken met kids koningsdag koptotkont lectures lezingen livemuziek lunch masterclass mauritskazerne miso muffins muziek nieuwjaarsborrel Oekraïne paasbrunch pasen pasta pizza pluk prikkelend relaxed rotzooi schimmel shoyu smaakbommetjes smaakmakers smaakpark sos kinderdorpen störrig störrig festival Sunday lounge superfood tweede kerstdag van grond tot mond varken Vega fest vegan fest veganistisch vegetarisch veluwe vrijmarkt wandel & lunch wandel&lunch wandeling weekend wildplukken witte goud workshop worst zondagmiddagconcert zuivel zuivel fermenteren zuurdesem

Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.
Samen met Bosbaas verken je een bosgebied in de buurt van het SmaakPark. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten, kruiden, bloemen en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

“Zuivel fermenteren is misschien wel het leukste om te doen. Het is magisch om te zien hoe dat witte goedje veranderd in kaas, boter, yoghurt, kefir, crème fraîche en al het andere lekkers wat je ervan kunt maken. Vooral als je het aandurft schimmels op je zuivel los te laten, zijn je mogelijkheden bijna onbeperkt.”
Voor meer info en tickets https://smaakparkede.nl/product/vegan-zuivel-workshop-10-6/

Het beste van twee korte workshops gecombineerd in één hele dag. Wil jij graag basiskennis opdoen over fermenteren van groente, fruit en zuivel, maar ook meteen leren hoe je een eigen zuurdesem maakt, onderhoudt en daar een smakelijk brood van bakt? Dan is deze twee-in-één workshop wat voor jou.

Tijdens deze workshop worden de basis workshop fermenteren en de workshop zuurdesem gecombineerd in één. Twee vliegen in één klap!

Op zondag 25 juni 2023 wordt de vijfde editie van het Rotzooi Fermentatiefestival op het SmaakPark gehouden. Een hele dag gezelligheid en mede-fermenteerders ontmoeten op de leukste culinaire plek op de Veluwe. Er is een fermentatie markt en er zijn verschillende lezingen en workshops te volgen. Het festival terrein is gratis toegankelijk. Voor de workshops en lezingen moet je je van te voren inschrijven en een kaartje kopen.

We gaan tot aan de ellebogen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood en een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis
In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goede desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.
Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertelt ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan tot onze ellebogen in het meel, maken een desemstarter, kneden deeg en per persoon gaan we vijf verschillende soorten broden vormen waarvan er twee ter plekke worden afgebakken.

Samen met 4 andere Edese Dutch Cuisine* restaurants organiseren we op 2 juli opnieuw de Dutch Cuisine Fietstour door Ede.
Fiets van het ene naar het andere restaurant en proef 5 heerlijke gangen (en bijpassende dranken) met eerlijke, echte, pure smaken van Nederlandse bodem.
De andere deelnemende Dutch Cuisine restaurants zijn: Eetkamer Lamens, EdEs Proeflokaal, Restaurant Stam en Cravings for Green
Je start om 15.00 uur bij het eerste restaurant en je eindigt bij het restaurant waar jij je ticket hebt gekocht. De route vind je op de achterzijde van het ticket.
Zondag 2 juli 2023
15.00 – 18.30 uur
€85,00 p.p. voor 5 gangen en 5 bijpassende dranken

Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.
Samen met Bosbaas verken je een bosgebied in de buurt van het SmaakPark. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten, kruiden, bloemen en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.