Agenda
Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.
- Categorieën
-
Tags
Armand Smits basis fermenteren basisfermentatie basisworkshop benefietdiner brunch charcuterie Christian Weij creme fraiche maken culinaire ode deliefste desem desembrood diner ede eetbare planten wandeling Emile Samson explosieve smaken feestdagen Fermentatie fermentatiefestival fermentatiemasterclass fermentatieopleiding fermentatieworkshop fermentationfestival fermenteren fermenteren kun je leren fermenteren voor foodprofessionals fermenterenkunjeleren FERMfermentatie festival foodprofessional foodprofessionals frisdranken groente en fruit historie kaas maken Kimchi kimchi maken koji kok koningsdag koptotkont lectures lezingen masterclass mauritskazerne miso moederdag mothersday muziek Oekraïne relaxed rotzooi schimmel shoyu smaakbommetjes smaakmakers smaakpark sos kinderdorpen störrig störrig festival sunday brunch Sunday lounge varken veganistisch vegetarisch veluwe vrijmarkt wandel & lunch wandel&lunch wandeling weekend wildplukken workshop worst zondag brunch zuivel zuivel fermenteren zuurdesem

Fermenteren, een conserveringsmethode die al eeuwenoud is, en de laatste jaren weer volop in de belangstelling staat. Naast dat je door fermentatie eten langer houdbaar maakt, ondergaat het ook een complete transformatie van geur, smaak, substantie en soms ook van kleur. Bovendien is het heel gezond voor je darmen, en een boost voor je immuunsysteem.

Iedere eerste zondag van de maand organiseren wij de Sunday Brunch. Ongedwongen genieten van lekkere brunch gerechtjes in steeds een wisselende samenstelling.
Voor € 26,50 pp (excl. drank) haal je verschillende Paasbrunch gerechtjes op bij de foodstands (kinderen tot 11 jaar gratis, vanaf 12 jaar € 17,50 per kind). Zoals je gewend bent bij het SmaakPark zijn dat gerechten waarbij we zoveel mogelijk kiezen voor lokaal, biologisch en duurzaam, maar bovenal lekker!
Inloop is tussen 11.00 en 12.30 uur genieten kan tot 14.30 uur.

Fermentatiespecialist Christian Weij neemt je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Hij leert je de basistechnieken en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goede voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook uitgebreid aan de slag.
Wat ga je deze avond doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, daarnaast maak je een ‘starter’ waarmee je thuis nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.
Samen met Bosbaas verken je een bosgebied in de buurt van het SmaakPark. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten, kruiden, bloemen en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Het beste van twee korte workshops gecombineerd in één hele dag. Wil jij graag basiskennis opdoen over fermenteren van groente, fruit en zuivel, maar ook meteen leren hoe je een eigen zuurdesem maakt, onderhoudt en daar een smakelijk brood van bakt? Dan is deze twee-in-één workshop wat voor jou.

Een boswandeling maken we allemaal wel eens. Maar het wordt pas een belevenis als je weet waar je moet zijn. Dompel jezelf onder in de mooie natuur in sluit af met een heerlijke lunch. Je zult het zien, horen, voelen, ruiken. Echt, de Veluwe prikkelt je zintuigen… vergeet je de fotocamera en je verrekijker niet?