Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

sep
27
di
SmaakPark GESLOTEN @ SmaakPark
sep 27 @ 09:00 – 17:00
SmaakPark GESLOTEN @ SmaakPark

Het SmaakPark is op 27 september tussen 09.00 en 18.00 uur vanwege een besloten bijeenkomst gesloten.

okt
9
zo
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
okt 9 @ 09:15 – 13:45
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark

Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.

Samen met Bosbaas verken je een bosgebied in de buurt van het SmaakPark. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten, kruiden, bloemen en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Na de wandeling kom je terug op het SmaakPark, waar er een lekkere lunch op je wacht.

okt
15
za
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark
okt 15 @ 13:00 – 18:00
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark

Bij smaak hoort een fris drankje. En als het aan ons ligt dan is dat natuurlijk een gefermenteerde frisdrank. Wil jij eens verder kijken dan de standaard drankjes die je zoal koopt en drinkt? Ben je op zoek naar een gezonde frisdrank zonder in te leveren op smaak en wil je dat zelf brouwen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Margot van FermFermentatie laat je kennis maken met een breed palet aan gefermenteerde frisdranken, die naast dat ze boordevol probiotica zitten, je smaakpapillen prikkelen. Leer hoe je gemakkelijk en met seizoensingrediënten thuis frisdrank kan brouwen. Wat fermentatie is, waarom dit zo gezond is en welke variaties er mogelijk zijn. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan tips & tools en er is alle ruimte voor jouw vragen.

Meer info & tickets 

okt
16
zo
VOL Workshop fermenteren en desembrood @ Het SmaakPark
okt 16 @ 10:00 – 17:00
VOL Workshop fermenteren en desembrood @ Het SmaakPark

Eindelijk weer een workshop fermenteren EN desembrood bakken

Wil jij graag basiskennis over fermenteren opdoen maar ook meteen leren hoe je een eigen zuurdesem maakt, onderhoudt en daar een smakelijk brood van bakt? Dan is deze twee-in-één workshop wat voor jou.

Meer info & tickets?

Wandel & Lunch, ontdek de Veluwe met een wildbeheerder @ SmaakPark
okt 16 @ 11:00 – 13:00
Wandel & Lunch, ontdek de Veluwe met een wildbeheerder @ SmaakPark

Een boswandeling maken we allemaal wel eens. Maar het wordt pas een belevenis als je weet waar je moet zijn. Dompel jezelf onder in de mooie natuur in sluit af met een heerlijke lunch. Je zult het zien, horen, voelen, ruiken. Echt, de Veluwe prikkelt je zintuigen… vergeet je de fotocamera en je verrekijker niet?

Meer info & tickets? 

okt
22
za
Wandel & Lunch Ontdek de historie van de Mauritskazerne @ SmaakPark
okt 22 @ 11:00 – 13:15
Wandel & Lunch Ontdek de historie van de Mauritskazerne @ SmaakPark

De voormalig Prins Mauritskazerne, een stuk grond waar Edese geschiedenis is geschreven. Meer dan 100 jaar was Ede een groot garnizoen, waar veel gebeurd is en over te vertellen is, wandel je mee? Bij terugkomst op het SmaakPark staat er een heerlijke lunch voor je klaar

Meer info & tickets?

okt
24
ma
Masterclass beginnen met fermenteren voor koks @ Het Smaakpark
okt 24 @ 10:00 – 17:00
Masterclass beginnen met fermenteren voor koks @ Het Smaakpark

In deze masterclass leer je van fermentatie expert Christian Weij hoe je fermentatie verantwoord en met veel smaak kunt toepassen in je werk in de horeca- en en foodsector.

We gaan de slag met:

  • koji
  • miso
  • smaakmakers
  • pickles
  • zuivel
  • frisdrankstarter
  • gefermenteerde groenten en fruit

Meer informatie en tickets? 

okt
30
zo
Störrig Festival, een culinaire ode aan de wilde Veluwe @ SmaakPark
okt 30 @ 11:00 – 19:30
Störrig Festival, een culinaire ode aan de wilde Veluwe @ SmaakPark

Op zondag 30 oktober 2022, van 11.00 tot 20.00 uur, vindt Störrig Festival plaats. Midden op de mooie Veluwe op het inspirerende SmaakPark in Ede, ontstaat een sfeervol festivalterrein waar van alles te beleven is. De basis is 6 verschillende kookplekken (binnen en buiten) waar de chefs hun gerechten klaarmaken en verkopen. Daaromheen komen een wilde markt, demonstratie- en workshoplocaties, en verschillende vuren.

6 Chefs worden gekoppeld aan 5 specialisten, waardoor er bijzondere ‘wilde’ gerechten ontstaan. Alleen het aantal gerechten kies je van te voren, 4 of 6, daarna is het helemaal aan jou. Zoek een gezellige plek uit en eet waar je zin in hebt. Aan de bar haal je een bijpassend glas wijn, bier of fris. Flexibel als altijd! Welkom op het SmaakPark.

Meer informatie en strippenkaarten

nov
5
za
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark
nov 5 @ 10:00 – nov 6 @ 15:30
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark

Twee dagen lang met je handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood én een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goede desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarters maken, deeg kneden en per persoon vijf broden vormen om ter plekke af te bakken.

Info& tickets

nov
13
zo
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
nov 13 @ 09:15 – 13:45
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark

Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.

Samen met Bosbaas verken je een bosgebied in de buurt van het SmaakPark. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten, kruiden, bloemen en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Na de wandeling kom je terug op het SmaakPark, waar er een lekkere lunch op je wacht.