Menu

Agenda

Op het SmaakPark is altijd wat te beleven. Workshops, lekker en duurzaam eten en drinken, zondagse rituelen, wandelingen met een gids, privé diners, yogalessen maar ook een aantal fijne, festivals.

mei
20
vr
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark
mei 20 @ 13:00 – 17:00
Workshop Frisse bubbels, gefermenteerde frisdranken @ Het SmaakPark

Bij smaak hoort een fris drankje. En als het aan ons ligt dan is dat natuurlijk een gefermenteerde frisdrank. Wil jij eens verder kijken dan de standaard drankjes die je zoal koopt en drinkt? Ben je op zoek naar een gezonde frisdrank zonder in te leveren op smaak en wil je dat zelf brouwen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Margot van FermFermentatie laat je kennis maken met een breed palet aan gefermenteerde frisdranken, die naast dat ze boordevol probiotica zitten, je smaakpapillen prikkelen. Leer hoe je gemakkelijk en met seizoensingrediënten thuis frisdrank kan brouwen. Wat fermentatie is, waarom dit zo gezond is en welke variaties er mogelijk zijn. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan tips & tools en er is alle ruimte voor jouw vragen.

Meer info & tickets 

mei
28
za
Wandel & Lunch Ontdek de historie van de Mauritskazerne @ SmaakPark
mei 28 @ 11:00 – 13:15
Wandel & Lunch Ontdek de historie van de Mauritskazerne @ SmaakPark

De voormalig Prins Mauritskazerne, een stuk grond waar Edese geschiedenis is geschreven. Meer dan 100 jaar was Ede een groot garnizoen, waar veel gebeurd is en over te vertellen is, wandel je mee? Bij terugkomst op het SmaakPark staat er een heerlijke lunch voor je klaar

Meer info & tickets?

jun
1
wo
SmaakPark GESLOTEN @ SmaakPark
jun 1 @ 14:00 – 23:00
SmaakPark GESLOTEN @ SmaakPark

Het SmaakPark is op 1 juni a.s. tussen 14.00 en 22.00 uur vanwege een besloten bijeenkomst gesloten.

jun
5
zo
Pinkster brunch @ SmaakPark
jun 5 @ 11:00 – 14:30
Pinkster brunch @ SmaakPark

Op eerste Pinksterdag geniet je op het SmaakPark van een feestelijke brunch met elkaar, jouw gezin of vrienden, iedereen is welkom.

Voor € 26,50 pp (excl. drank) haal je verschillende Paasbrunch gerechtjes op bij de foodstands (kinderen tot 11 jaar gratis, vanaf 12 jaar € 17,50 per kind). Zoals je gewend bent bij het SmaakPark zijn dat gerechten waarbij we zoveel mogelijk kiezen voor lokaal, biologisch en duurzaam, maar bovenal lekker!

Inloop is tussen 11.00 en 12.30 uur genieten kan tot 14.30 uur.

Meer info & tickets?

jun
7
di
Dutch Cuisine masterclass door Angélique Schmeinck: Freestyle culinair mindmappen @ Het Smaakpark
jun 7 @ 11:00 – 15:00
Dutch Cuisine masterclass door Angélique Schmeinck: Freestyle culinair mindmappen @ Het Smaakpark

In deze Dutch Cuisine masterclass leer je van SVH Meesterkok Angélique Schmeinck over haar unieke manier om originele smaakcombinaties te creëren. Angélique neemt je mee van patroon doorbrekend ‘smaakdenken’, naar flavourdesign en het ontwerpen van signatuursmaken. In plaats van toekijken hoe de wereld van smaak om ons heen verandert, creëer en transformeer je de wereld zelf.

Meer info& tickets

jun
9
do
SmaakPark GESLOTEN @ SmaakPark
jun 9 @ 10:00 – 22:00
SmaakPark GESLOTEN @ SmaakPark

Het SmaakPark is op 9 juni tussen 15.00 en 22.00 uur vanwege een besloten bijeenkomst gesloten.

jun
11
za
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark
jun 11 @ 10:00 – 15:30
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark

Twee dagen lang met je handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood én een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goede desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarters maken, deeg kneden en per persoon vijf broden vormen om ter plekke af te bakken.

Info& tickets

jun
12
zo
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark
jun 12 @ 09:00 – 13:30
Wandel & Lunch Eetbare wilde planten wandeling @ SmaakPark

Wil jij ook graag weten wat je nu allemaal kunt eten uit de natuur? en wat je beter kunt laten staan? Kom dan mee met Bosbaas.

Samen met Bosbaas verken je een bosgebied in de buurt van het SmaakPark. Wat ga je doen? Je leert welke wilde planten, kruiden, bloemen en paddenstoelen er nu eetbaar zijn, en, ook heel handig, welke je beter kunt laten staan. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul om je heen.

Na de wandeling kom je terug op het SmaakPark, waar er een lekkere lunch op je wacht.

Desem tweedaagse @ Het Smaakpark
jun 12 @ 10:00 – 15:30
Desem tweedaagse @ Het Smaakpark

Twee dagen lang met je handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood én een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goede desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarters maken, deeg kneden en per persoon vijf broden vormen om ter plekke af te bakken.

Info& tickets

jun
18
za
Workshop koji, shoyu en miso 18/6 @ SmaakPark
jun 18 @ 13:00 – 17:00
Workshop koji, shoyu en miso 18/6 @ SmaakPark

Als het fermenteren van groenten voor jou gesneden kool is, dan ben je toe aan ‘next level’ fermenteren. Kom dan naar deze workshop Koji!

Wat gaan we doen? Je leert van Christian Weij alles over schimmels, koji, enzymen, umami, de geschiedenis, de toepassingsmogelijkheden de uitdagingen, de tools.

Meer info en tickets?