Desem tweedaagse
-
19 januari 2022Mirjam Veenman
Wanneer:
11 juni 2022 @ 10:00 – 15:30
2022-06-11T10:00:00+02:00
2022-06-11T15:30:00+02:00
Waar:
Het Smaakpark
Verbindelaars 51a
6711 VD Ede
Verbindelaars 51a
6711 VD Ede
Kosten:
230
Contact:

Twee dagen lang met je handen in het deeg. Je gaat met spierballen en een tas vol heerlijk knapperig zelf gebakken brood én een flinke dosis fermentatie-inspiratie naar huis.
In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van Christian Weij, auteur van Verrot lekker en Verrot gezond, hoe je een goede desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.
Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en receptideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarters maken, deeg kneden en per persoon vijf broden vormen om ter plekke af te bakken.