Menu

Basis workshop Fermenteren

 • 1 september 2021
  admin
Wanneer:
5 januari 2022 @ 19:00 – 22:00
2022-01-05T19:00:00+01:00
2022-01-05T22:00:00+01:00
Waar:
Het Smaakpark
Verbindelaarsweg 51a
6711 VD Ede
Kosten:
80
Contact:
Margot
0318-646400
Basis workshop Fermenteren @ Het Smaakpark

Datum: 5 januari 2021

Fermenteren, een conserveringsmethode die al eeuwenoud is, en de laatste jaren – mede dankzij het boek Verrot lekker – weer volop in de belangstelling staat. Naast dat je door fermentatie eten langer houdbaar maakt, ondergaat het ook een complete transformatie van geur, smaak, substantie en soms ook van kleur. Bovendien is het heel gezond voor je darmen, en een boost voor je immuunsysteem.

Wil je meer leren over fermenteren? Dan is deze basis workshop echt wat voor jou. 

Fermentatiespecialisten Armand Smits en Christian Weij nemen je – aan de hand van de twee boeken Verrot lekker en Verrot gezond – mee door de geschiedenis van het fermenteren. Armand leert je de basistechniek en geeft fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Hij laat je ook wat goeie voorbeelden proeven en je gaat uiteraard zelf ook aan de slag.

Wat ga je deze avond doen? Je gaat groente en zuivel fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en neemt een azijnmoeder mee naar huis.

Je gaat naar huis met:
– een pot zuurkool
– een pot pickles
– azijnstarter
– kwark (fromage blanc)
– crème fraîche
– frisdrankstarter

De kosten voor deze basis workshop fermenteren in Ede zijn € 80,- inclusief allerlei proefhapjes, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en een aantal starters.

De workshop begint om 19.00u en eindigt om circa 22:00u.

Click hier voor meer info& tickets

Comments

 1. anita van Zutphen

  Hallo Margot,

  Ik heb interesse in de basis workshop fermenteren. Ik geef het keuzevak voeding hoe maakt je het. Fermenteren is een onderdeel. Daarom wil ik ook graag een boek erbij bestellen. Kun je me adviseren welk boek ik het beste kan bestellen? Vanuit mijn werk wordt deze workshop betaald. Kan de rekening direct naar school gestuurd worden?
  Verder wil ik ook voor mijn zoon de workshop boeken. Hoe kan ik dat het beste doen? Deze deelname moet ik natuurlijk zelf betalen.
  En zijn er nog bijzonder maatregelen vanwege corona?

  Vriendelijke groet,
  Anita van Zutphen.

  • admin

   Hi Anita,

   Margot is er dinsdag weer en ik zie nu je bericht, zij zal een aanvulling geven. Ik zou Verrot Lekker de laatste editie bestellen. Deze is bijgewerkt en er zijn nog meer recepten toegevoegd. We zouden 2 facturen kunnen sturen. 1 voor uw werk, als u de benodigde factuurgegevens kan toesturen, zorgen we dat dit geregeld wordt. En die andere kunt u zelf betalen. Workshops vinden vooralsnog doorgang, wij hebben een ruim opgezette workshopruimte waar voldoende afstand kan worden bewaard. Ieder krijgt een mes/snijplank om mee te werken. Desinfectie is aanwezig indien gewenst. Hopende u alvast een beetje meer informatie te hebben gegeven. Goed weekend nog! Smakelijke groet, Nathalie SP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *