Heuvos Rancheros
-
8 maart 2021admin
Een fantastisch kruidig ontbijt uit Mexico. Maar uiteraard ook lekker om als brunch, lunch of met wat tortilla’s en een avocadosalade als vegetarisch diner te serveren.
Ingrediënten (4p):
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 of 2 Spaanse pepers
- 3 el olijfolie
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnzaad
- 2 blaadjes laurier
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- Zout
- Peper
- 4 grote eieren
- 4 groentenwraps
- 4 el crème fraîche
- 50 g rucola
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Snijd de paprika in kleine blokjes
- Snijd de rode peper(s) klein. Verwijder de zaden en zaadlijsten als je het niet te pittig wilt hebben.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan.
- Fruit de paprikapoeder en de komijnzaadjes 1 minuut in de hete olie.
- Voeg de gesneden groenten toe en fruit het geheel een minuut of vijf zonder. Zet het vuur niet te hoog, de groente mag niet bruin worden.
- Voeg de laurier en de tomatenblokjes toe en breng het aan de kook.
- Laat de saus een minuut of 15 zonder deksel op de pan pruttelen tot het wat ingedikt is.
- Breng het op smaak met zout en peper en druk met een soeplepel 4 gaten in het oppervlak.
- Breek de eieren en laat ze voorzichtig in de gaten van de saus lopen.
- Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan zodat de eieren kunnen gaar stomen.
- Laat de eieren garen naar wens, een net niet gestold eigeel is het lekkerst.
- Bak ondertussen de wraps in een minuut of 6 krokant in de oven.
- Verdeel de saus en de eieren over vier borden, schep er wat crème fraîche en rucola over en serveer het met de krokante wraps.