[social]
Menu

Heuvos Rancheros

Een fantastisch kruidig ontbijt uit Mexico. Maar uiteraard ook lekker om als brunch, lunch of met wat tortilla’s en een avocadosalade als vegetarisch diner te serveren.

Ingrediënten (4p):
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 of 2 Spaanse pepers
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • Zout
  • Peper
  • 4 grote eieren
  • 4 groentenwraps
  • 4 el crème fraîche
  • 50 g rucola
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snipper de ui en de knoflook.
  3. Snijd de paprika in kleine blokjes
  4. Snijd de rode peper(s) klein. Verwijder de zaden en zaadlijsten als je het niet te pittig wilt hebben.
  5. Verhit de olie in een ruime koekenpan.
  6. Fruit de paprikapoeder en de komijnzaadjes 1 minuut in de hete olie.
  7. Voeg de gesneden groenten toe en fruit het geheel een minuut of vijf zonder. Zet het vuur niet te hoog, de groente mag niet bruin worden.
  8. Voeg de laurier en de tomatenblokjes toe en breng het aan de kook.
  9. Laat de saus een minuut of 15 zonder deksel op de pan pruttelen tot het wat ingedikt is.
  10. Breng het op smaak met zout en peper en druk met een soeplepel 4 gaten in het oppervlak.
  11. Breek de eieren en laat ze voorzichtig in de gaten van de saus lopen.
  12. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan zodat de eieren kunnen gaar stomen.
  13. Laat de eieren garen naar wens, een net niet gestold eigeel is het lekkerst.
  14. Bak ondertussen de wraps in een minuut of 6 krokant in de oven.
  15. Verdeel de saus en de eieren over vier borden, schep er wat crème fraîche en rucola over en serveer het met de krokante wraps.

Eet Smakelijk!