Menu

Kookschool

Voor foodies en professionals bieden wij afwisselende workshops, masterclasses en meerdaagse cursussen. Vanzelfsprekend zijn fermentatie workshops onderdeel van het programma, fermenteren is immers onze grote liefde. Maar er staan ook kookworkshops op het programma waarin je samen met onze chefs binnen het thema aan de slag gaat, een vier gangen diner bereidt, tapas maakt, leert snijden, taarten bakt, vlees verwerkt of gaat BBQ-en. En ook specialistische lessen waarvoor we de beste leraren uit de lage landen naar ons toehalen. Of wat dacht je van onze werkplaats? Waar je als deelnemer meehelpt en meedenkt over een bepaald thema en op zoek gaat naar nieuwe creatieve toepassingen.  

De Kookschool is op de entresol. Daar staan 4 mobiele, volledig uitgeruste kookeilanden die ook aan de kant kunnen. Dat maakt dat deze ruimte multifunctioneel te gebruiken én in te delen is.

Mocht je een product presentatie willen geven, een besloten workshop willen houden met collega’s of familie, een lezing willen geven of iets anders creatiefs willen doen? Ook dan kan onze kookschool uitkomst bieden.

Masterclasses en cursussen voor koks & food professionals.

Christian Weij is niet alleen onze creative director, hij is ook één van de bekendste fermentatiespecialisten van de Lage Landen. Hij schreef twee boeken over het onderwerp en gaf de afgelopen jaren – al dan niet samen met ons creatieve team – vele lessen aan koks & food professionals uit het binnen en buitenland. Wil je ook weten hoe je micro-organismen het beste kunt dreseren om zo allerhande lekkere pickle’s, zuurkool, desembrood, zuivel, miso, sojasaus, tamari, kefir, frisdrank, beschimmelde charcuterie en gefermenteerde cocktails te maken? Kijk dan in ons overzicht naar zijn masterclasses of neem contact op als je met meerdere collega’s gelijk les wilt hebben, dan plannen we een aparte datum voor jullie. Dit kan bij ons in de kookschool, of ook bij jezelf in de keuken. Onderstaande restaurants, bedrijven en scholen gingen je al voor.

Restaurants

  • Amsterdammertje*
  • Bij Jeff*
  • Bord’eau*
  • Brut172**
  • De Basiliek
  • De Echoput
  • De Lindehof**
  • De Nieuwe Winkel*
  • De Pelikaan
  • De Zalmen
  • De Zeezot
  • Fizzy
  • Harry’s
  • Havenmantsje
  • Hemingway
  • Het Arsenaal
  • HOP
  • Kalkoentje*
  • Lelie Amsterdam
  • Levensboom
  • Meliefste*
  • Restaurant Moer
  • Tribeca**
  • Wadapartja
  • Wageningse Berg

Bedrijven

  • Bidfood
  • De Kweker
  • Euroma
  • Food Inspiration
  • ISPC
  • Johma
  • No Fairy tales
  • Remia
  • RIVM
  • Sodexo
  • VHC
  • Vitam
  • Winclove

Scholen

  • Aeres
  • Cas Spijkers academie 
  • De Leijgraaf
  • Friese Poort
  • Koning Willem I
  • NHL Stenden
  • Spermalie
  • Vakschool Wageningen
  • Wageningen UR

Actuele workshops en cursussen

mei 1 @ 10:00 – 13:00 Het SmaakPark
Wil je meer leren over fermenteren? Dan is deze basis workshop echt wat voor jou. 
mei 3 @ 10:00 – 17:00 Het SmaakPark
Eindelijk weer een workshop fermenteren EN desembrood bakken 3 mei = VOL Wil jij graag basiskennis over fermenteren opdoen maar ook meteen leren hoe je een eigen zuurdesem maakt, onderhoudt en daar een smakelijk brood

Read More...
mei 17 @ 10:00 – 15:00 Het SmaakPark
Tijdens deze workshop leer je alles over desembrood. Starter, stretch and fold, kneden (of juist niet), opbollen, insnijden, alles komt aan bod, en natuurlijk gaan we brood bakken. 
mei 22 @ 10:00 – 17:00 Het SmaakPark
Eindelijk weer een workshop fermenteren EN desembrood bakken 3 mei = VOL Wil jij graag basiskennis over fermenteren opdoen maar ook meteen leren hoe je een eigen zuurdesem maakt, onderhoudt en daar een smakelijk brood

Read More...
jun 17 @ 19:00 – 22:00 Het SmaakPark
Ben je toe aan ‘next level’ fermenteren? Kom dan naar deze workshop Koji! Als het fermenteren van groenten voor jou gesneden kool is, is dit vast een zeker een onderwerp waarover je nog veel kan en

Read More...
jul 9 @ 11:00 – 16:00 Het SmaakPark
Wil jij eens verder kijken dan de standaard drankjes die je zoal koopt en drinkt? Ben je op zoek naar een gezonde frisdrank zonder in te leveren op smaak? Willen je kinderen niets liever dan

Read More...
aug 20 @ 11:00 – 16:00 Het SmaakPark
Fermentatie is bij uitstek geschikt voor het vergroten van je smaakpalet. Door bacteriën en schimmels aan het werk te zetten creëer je ware smaakexplosies. Over de hele wereld vind je zogenaamde condimenten die je gebruikt

Read More...
okt 1 @ 11:00 – 16:00 Het SmaakPark
Bij smaak hoort een fris drankje. En als het aan ons ligt dan is dat natuurlijk een gefermenteerde frisdrank. Wil jij eens verder kijken dan de standaard drankjes die je zoal koopt en drinkt? Ben

Read More...
nov 12 @ 11:00 – 16:00 Het SmaakPark
Fermentatie is bij uitstek geschikt voor het vergroten van je smaakpalet. Door bacteriën en schimmels aan het werk te zetten creëer je ware smaakexplosies. Over de hele wereld vind je zogenaamde condimenten die je gebruikt

Read More...